Trupla in tiskalniki

Kulturna ali glasbena novica
29. 10. 2013 - 14.15

Nocoj se na različnih koncih Ljubljane obetajo predstavitve zanimivih umetniških projektov. V Galeriji Photon gostuje mednarodni video kolaž z imenom Exqusite Corpse Video Project, projekt, ki si ga je leta 2008 zamislila brazilska umetnica Kika Nicolela. Umetniki pri ustvarjanju tega projekta uporabljajo metodo exquisit corpse, ki so si jo v dvajsetih letih prejšnjega stoletja zamislili nadrealisti. Več o nadrealistični metodi je povedala Vesna Bukovec, članica Zavoda Kolektiva, ki organizira video večere v Galeriji Photon.

* izjava se nahaja v posnetku oddaje

Tehnologije, ki jih umetniki uporabljajo pri ustvarjanju Exqusite Corpse Video Projecta, segajo od digitalnih HD-kamer do ne tako tehnološko zahtevnih kamer, ki so vgrajene v prenosne telefone. Izhodiščni temi že četrtega sklopa videov pa sta bili pornografija in politika. Kaj so pod temi pogoji ustvarili umetniki, bo mogoče videti nocoj v Šiški, in sicer ob 19. uri v Galeriji Photon.

 

Prav tako ob 19. uri bodo nocoj v prostorih Ljudmile prestavili nov digitalni obrok - tokrat nenavaden umetniški projekt avtorja Boštjana Čadeža. Avtor namreč sestavlja tiskalnik za velike zunanje površine. Več o tem je povedal Uroš Veber, ki pri projektu sodeluje kot producent:

* izjava se nahaja v posnetku oddaje

 

Nad raznolikostjo in izvirnostjo umetniških praks se je navduševala Mirna.

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.