Tudi to bo arhivirano

Kulturna ali glasbena novica
vir: Galerija 7069
17. 6. 2020 - 15.10

Čeprav smo pred natanko sedmimi dnevi poročali o poslednji Akciji za kulturo, se je včeraj zgodila še ena. Aktiv delavcev in delavk v kulturi se je tudi tokrat protestno zbral pred Ministrstvom za kulturo, saj ne želijo pristati na neodzivnost ministrstva. Aktiv pristojne na čelu z ministrom za kulturo dr. Vaskom Simonitijem poziva k dialogu in razgrnitvi načrta pomoči kulturnemu sektorju za čas nastopajoče recesije.

Danes ob 19.00 se bo v Kinu Šiška otvorila razstava S03E03: This too shall archive. Umetniki in umetnice Ana Likar, Teja Miholič, Lucija Rosc, Matej Mihevc, Maks Valenčič, Neža Knez in Tom Winkler bodo nastopili v vlogi arhivistov. Umetniki so posegali po različnih načinih arhiviranja, kuratorica Anne Tassel pa je z nami delila svojo izkušnjo opazovanja arhivov izbranih umetnikov.

Izjava

Razstavni prostor, kjer bo danes mogoče videti arhive umetnikov, je Pop up galerija 7069, ki jo vodi skupina študentov. Vsebinsko nam je nekaj današnjih del orisala  soorganizatorka Lara Reichman.

Izjava

Poleg umetniškega akta arhiviranja se danes ob 18.00 začenja tudi 9. Festival Spider, ki bo trajal do 20. junija. Spider, ki se imenuje tudi Festival radikalnih teles, išče načine plesnega izraza onkraj ustaljenih koreografskih kodov. S svojim performativnim značajem v gledalcu vzpodbuja telesno zaznavo, z obširnim teoretskim programom pa nagovarja tudi netelesni del svoje publike.

Na ogled in posluh bo v Plečnikovem letnem gledališču parka Tivoli, gostil pa bo evropske performativne in plesne umetnike. Program nam je predstavil direktor festivala Žiga Predan.

Izjava

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.