UPOR PROTI OKUPATORSKEMU DEŽJU

Kulturna ali glasbena novica
28. 4. 2017 - 15.10

Hej tovariši in tovarišice! Če niste odšli v Korotan, na Štajersko ali sinje Jadransko morje, če niste okupirali raznih tujih destinacij in tako vztrajate v okolici Ljubljane, smo za vas pripravili Kulturne novice ali strateške točke odmika od doma.

Tam v Zelenici se bo danes ob osmi uri Wanja Mannsky predstavila z delom Naslov? Gre za osebni premislek o avtorskem delu in ozaveščanju začetkov njenega fotografskega ustvarjanja. Mannsky je šolana fotografinja zadnje generacije analogne fotografije in tako izhaja iz spremembe, ki jo je prinesla doba digitalne fotografije. Več o razstavi nam je povedala avtorica sama.

Izjava

S svojimi podobami skuša prebuditi določen ambient, energijo izmišljene glasbene skupine in tvoriti, kot piše v opisu dogodka, »skico zvočnega ambienta ali pa izmišljeno razstavo«. Zanimalo nas je, kje je dobila idejo za svojo fotografsko razstavo.

Izjava

Če imate dovolj kulturno centralizirane Ljubljane, pa se lahko jutri strateško premaknete v Novo mesto. Avtonomna kulturna cona Sokolc prireja že tretji dobrodelni slikarski projekt Triptih 3.0. Trije novomeški umetniki Igor Obradinovič, Nejc Smodiš in Sebastjan Šeremet bodo v Narodnem domu dober mesec ustvarjali tri platna, ki bodo skupno sestavljala eno sliko. Kako bo to potekalo, smo povprašali Nejca Smodiša:

Izjava

Kaj se torej dogaja v Sokolskem domu?

Izjava

Nazaj na skupno umetniško delo. Slikali bodo v slogu nadrealizma.

Izjava

Ob sedmi uri je v Narodnem domu otvoritev, dogodek pa bo s spremljevalnim glasbenim programom predvidoma trajal do 9. junija. Projekt je organiziran z namenom zbiranja sredstev, zato bodo triptih na koncu na dražbi prodali. Izkupiček bodo preko Društva za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto razdelili desetim družinam in posameznikom v hudi stiski.

Okupirate lahko torej različni, izmišljeni ali dobrodelni umetniški točki. Lahko pa se uprete okupaciji in ostanete doma oziroma se kulturno podružite po svoje. V vsakem primeru prijeten vikend in bella ciao, bella ciao.

 

Kulturne novice je okupirala Tjaša.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.