Utopija in potem še anarhija

Kulturna ali glasbena novica
23. 5. 2013 - 14.10

We are the world. We are the children. Ali s skupnimi močmi lahko rešimo svet pred globalno katastrofo? »Ni mogoče. Ni se mogoče odzvati drugače kot s trpkim cinizmom, ko slišim za načrt, kako rešiti svet,« je v spremnem tekstu napovedi svoje predstave povedala umetnica Katarina Stegnar. Danes bo v Bunkerju ob 20.uri predstavila premiero svojega predavanja/performansa z naslovom Dvojna igra, ki mu bo sledila javna debata. Za kakšno obliko predstave gre in kakšno dvojno igro lahko pričakujemo, je za kulturne novice povedala avtorica projekta, Katarina Stegnar:

 

___________________

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

___________________

 

Po ogledu predavanja/performansa ste torej vabljeni, da se vključite v debato in prispevate svoje mnenje o problematiki našega pogosto ciničnega odnosa do velikopoteznih načrtov reševanja sveta.

 

Ko smo že pri utopičnih načrtih, vas lahko povabimo na premiero filma Čas za novo državo. Prvi kongres državljanov NSK države v času, Berlin, ki bo danes v Kinodvoru. Film je ustvarila umetniška skupina Irwin, v sodelovanju z režiserjem Igorjem Zupetom. Skupina Irwin je nastala leta 1983 in je soustanoviteljica kultne skupine Neue Slowenische Kunst. Več o samem filmu je povedal sorežiser Igor Zupe:

 

___________________

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

___________________

 

Jutri se v Ljubljani začenja Balkanski anarhistični sejem knjig, ki bo potekal na različnih lokacijah Metelkove vse do nedelje. Poleg sejma anarhistične literature bodo organizirane tudi razne delavnice, predavanja in okrogle mize. O dogajanju smo povprašali enega od organizatorjev, Andreja Pavlišiča:

 

___________________

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

___________________

 

Andrej je v nadaljevanju še povedal, da so dogodki odprti za vse in da so vabljeni prav vsi, ki jih teme zanimajo, tudi če sami sebe nimajo za anarhiste.

 

Utopične in anarhistične kulturne novice je pripravila Tjaša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness