V iskanju mirovanja

Kulturna ali glasbena novica
23. 9. 2013 - 14.10

Danes zvečer bo v sklopu Cofestivala v Katedrali Kina Šiška prikazana uprizoritev raziskovalnega procesa predstave Still oziroma V iskanju mirovanja. Avtor predstave, koreograf in plesalec Jurij Konjar, je povedal, da gre za predstavitev dvoletnega projekta v okviru mreže »Modul Dance«, kjer se je ukvarjal predvsem z opazovanjem telesa v nekem določenem trenutku:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Jurija smo še vprašali, na kakšen način v procesu dela občuti morebitno povezavo z občinstvom :

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Danes se obeta še ena premiera plesne predstave, in sicer bo ob 20. uri v Cankarjevem domu predstava Sijaj, ki jo je ustvaril Branko Potočan s skupino Fourklor. Predstava se ukvarja z življenjskimi izkušnjami in prehojenimi potmi posameznih umetnikov, ki se prepletajo med seboj.

 

Pisatelj Peter Svetina je novi dobitnik nagrade Večernica, ki jo vsako leto posebna žirija podeljuje za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo. Večernico je dobil za knjigo Ropotarna. Žirija je v utemeljitvi navedla, da je Ropotarna organizirani kaos drobnih zakladov, ki jih otrok bralec lahko vzame v roke in v njih odkrije marsikaj zanimivega in skrivnostnega.

 

Iz ropotarnice je kulturne novice vlekla Tjaša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.