V neverjetno je TREBA verjeti

Kulturna ali glasbena novica
14. 12. 2017 - 15.10

Težko je za današnji dan reči kaj obetavnega ali neverjetnega, precej bolj enostavno pa bo to občutiti zvečer. Umetnika Loup Abramovici in Tomaž Grom pripravljata zadnji, deseti dogodek Neverjetno, ki bo tudi zaključil cikel performativnih srečanj Obetavno. Vsako situacijo, v katero se potopita, formirajo prostor s svojim potencialom konteksta, Loup Abramovici kot potencial gibanja, Tomaž Grom kot potencial zvoka in posebni gosti kot potenciali vsebine. Prisotni na dogodku pa so tisti, ki lahko sprožijo umetniški potencial tegale srečanja. Če so bili pretekli dogodki obetavni in je bila vsaka sprožena situacija enkratna, neponovljiva in zmožna netiva, je sedaj, na koncu, v neverjetno enostavno treba verjeti. Sicer ga zlahka zgrešiš, namreč, nikoli ne bo tam, kjer ga pričakuješ in nikdar ne bo takšno, kot predvidevaš, da bo.

Začetek performansa je določen vnaprej, saj se ustvarjalca tako znebita občutka, da je vse skupaj čista improvizacija, nato pa zadeve hitro peljejo svojo pot. Več o tem nam bo povedal Loup, ki je plesalec, koreograf in vodja te performativne situacije:

izjava

Sedaj pa še kratek povzetek zastavljene tematike današnjega dogodka:

Izjava

Kdo pa se jima bo pridružil:

Izjava

Dogodek se začne danes ob 20. uri v Centru kulture Moste - Španski borci. Projekt uresničuje Via Negativa v koprodukciji z Zavodom Sploh. Današnji gosti so: Katarina Stegnar, Eduardo Raon in Jaša Mrevlje Pollak.

Postanimo neverjetni, pravi vajenec Maks.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness