Večerja: digitalno

Kulturna ali glasbena novica
16. 9. 2013 - 14.10

Danes zvečer se lahko udeležite Digitalnega obroka z interdisciplinarnim ustvarjalcem Tobiasom Hoffmanom ob 19. uri v prostorih Ljudmile. Hoffmann alias kiilo je neo-dadaist, novomedijski umetnik in programer, ki rad povezuje računalniško kodo z dejanskimi objekti. Po predavanju se lahko udeležite še neformalnega druženja z letošnjim Ljudmilinim rezidenčnim umetnikom Bengtom Sjölénom. Poslušajmo, o čem bo Tobias Hoffmann predaval danes:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Ker se Hoffmann zelo zanima tudi za fiziko, nas je zanimalo, kako se le-ta povezuje z eno od današnjih tematik, kot je socialno internetno mreženje. Ponovno Hoffmann:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Ne pozabimo pa tudi na včerajšnji zadnji dan Festivala slovenskega filma. Ob pol desetih zvečer so podelili nagrade Vesna. Nedvomno je bil največji zmagovalec večera film Roka Bička, Razredni sovražnik. Dobil je nagrado za najboljši celovečerni film, Igor Samobor je dobil nagrado za najboljšo glavno moško vlogo, Nataša Barbara Gračner pa za stransko žensko. Film je dobil tudi nagrado za najboljšo fotografijo, kostumografijo, Teleking nagrado občinstva in žirije kritikov ter Stopovo nagrado za vlogo leta Igorju Samoboru. Najboljšo glavno žensko vlogo so podelili Nini Rakovec za film Dvojina, ki je prejel tudi Vesno za najboljšo filmsko glasbo. Najboljši dokumentarni film je postal Priletni parazit ali kdo je Marko Brecelj?, ki je prejel tudi Vesno za najboljšo montažo. Nagrado za življenjsko delo je že na otvoritvi prejel Karpo Godina. Film o njem – Karpopotnik – pa je prejel tudi Vesno za najboljši scenarij.

 

***

Čez vikend pa so bili podeljeni tudi kristali Vilenice. Letos je dobitnica postala ukrajinska pisateljica Tanja Maljarčuk za svojo kratko zgodbo o koncu razmerja z naslovom Ženska in njena riba. V ospredju festivala je bila sicer letos švicarska književnost.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness