Verbalno secirajmo

Kulturna ali glasbena novica
8. 5. 2017 - 15.10

Drago poslušalstvo Radia Študent, dobrodošli v današnjih kulturnih novicah. Seciranje današnjega družbenega stanja lahko predebatirate na raznih kavicah in se argumentirano spopadete s prijatelji somišljeniki. Vendar vam danes v Ljubljani ne manjka organiziranih pogovorov o kulturi, družbi in humanistiki, kjer bodo namesto vas verbalno secirali in jezike brusili drugi.

 

V Trubarjevi hiši literature sta na današnji dan pripravljena kar dva pogovora. Ob 18. uri se bo začel pogovor Yarden – literatura in delavski boj, ki ga prireja založba Goga. V centru pozornosti bo avtobiografska pripoved Yarden švedskega avtorja Kristiana Lundberga. Pogovor med filozofom in pisateljem Mirtom Komelom in sociologom Andražem Malijem bo o delavski literaturi in delu danes s poudarkom na pristaniškem delu in logistiki. Nekaj besed o knjigi smo z Andražem Malijem spregovorili tudi mi.

IZJAVA

Zanimalo nas je tudi, na kakšen način je literatura lahko danes politična in angažirana.

IZJAVA

Dogajanje je v knjigi postavljeno v švedski družbeno-ekonomski prostor, ki se od slovenskega razlikuje le v manjših odsekih. Kako lahko knjigo Yarden umestimo v slovenski prostor in kako je situacija z njo primerljiva?

IZJAVA

 

Takoj ko se bo pogovor o delavskem boju in literaturi končal, se bo ob 20. uri pričel že tretji del pogovornega cikla o tekstualnih in uprizoritvenih strategijah nove dramatike. Osrednja gostja bo letošnja Grumova nagrajenka Simona Hamer kot predstavnica tako imenovane nove dramatike, ki bo govorila tako o svojem delu kot tudi fluidnosti dramatike v današnjem času.

 

Če pa se še ne boste naposlušali in naklepetali, pa se kasneje lahko odpravite še v Mladinsko gledališče na pogovor z N’tokom. O njegovi nedavno izdani knjigi Samoumevni svet, ki je izšla pri Mladinski knjigi, se bo z avtorjem pogovarjal Erik Valenčič. Večer tako lahko sklenete s seciranjem aktualnega družbenega stanja z umetniškega, političnega in človeškega vidika.

 

Kulturno dogajanje je danes secirala in servirala Mojca.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness