Vijolični art

Kulturna ali glasbena novica
27. 9. 2017 - 15.10

Nov dan, nova kultura. Dogajanje je bogato, zato ne bomo dolgovezili, temveč kar začeli.

V štajerski prestolnici se danes začne festival, ki ga soorganizirata festival sodobnih performativnih praks Performa in Platforma sodobnega plesa, krajše kar Performa&Platforma. Gre že za četrto edicijo festivala, ki letos nosi naslov Ženska domena. Programski vodji Mojca Kasjak in Jasmina Založnik sta v fokus letošnjega festivala postavile ženske ustvarjalke, ki ustvarjajo na področju sodobnih scenskih umetnosti. Jasmina Založnik nam je zaupala vprašanje, ki poganja letošnji festival.

Izjava se nahaja v posnetku

Prav tako smo jo povprašali, kako bi se lahko izboljšalo stanje sodobne plesne umetnosti v Sloveniji?

Izjava se nahaja v posnetku

Ob 16. uri se bojo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje za mizo usedli arhitekti, krajinski arhitekti, vodarji, urbanisti, naravovarstveniki in drugi ter poskušali odgovoriti na vprašanja o vlogi vode v krajini in naseljih. Gre za širši projekt povezovanja vode, krajine in arhitekture. Rezultati projekta bojo predstavljeni na 16. mednarodni razstavi arhitekture v Benetkah maja 2018.

Danes bojo na svoj račun prišli tudi ljubitelji glasbe, saj se je v Ljubljani začel festival ulične glasbe, ki bo trajal do 1. 10. V tem času se bo na ljubljanskih ulicah zvrstilo več kot 50 dogodkov. S festivalom želijo organizatorji osvetliti pozitiven vpliv ulične glasbe na naš vsakdan, obenem pa tudi spodbuditi obujanje poklica glasbenika, ki ga vse bolj izpodrivajo digitalni nosilci zvoka.

Za konec pa še novica, da so danes v Los Angelesu ustrelili reparja Younga Dolpha. Repar je zaenkrat v kritičnem stanju. Le upamo lahko, da ulica ne bo vzela življenja še enemu talentiranemu glasbeniku.

 

Kulturne novičke je pripravil Denis.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness