Vox Feminae Festival

Kulturna ali glasbena novica
26. 10. 2017 - 15.10

Lepo pozdravljeni v nekoliko drugačnih Kulturnih novicah. Namesto napotevanja po ljubljanskih institucijah smo vam tokrat pripravili kratek vseevropski pregled takšnih in drugačnih novitet.

V OFF-u so že govorili o evropski pobudi, ko so se posamezni evropski poslanci hudovali nad premikom ure. V Kulturnih novicah zgolj pristavljamo piskrček in izpostavljamo nevarnosti, ki jih premik ure ima za vaše zdravje.

»Premik ure vedno zmoti cirkadialni ritem, ki so ga raziskovali tudi letošnji Nobelovi nagrajenci za medicino. To pogosto vodi v motnje spanja in koncentracije, v nekaterih primerih botruje tudi depresiji.«

Od časa do časa je treba biti v koraku s časom in so takšne spremembe nujne. Očitno se nam obetajo boljši časi!

Pojdimo naprej: če zaradi premika ure tarnate nad izgubljenim časom, vam približamo način, kako ga najti. Francoska tiskovna agencija AFP je napovedala spletno objavo približno 6000 pisem francoskega literarnega velikana Marcela Prousta. Vsekakor bodo velik doprinos k že tako zajetnemu Proustovemu opusu, kjer pa nedvomno prednjači cikel sedmih romanov V iskanju izgubljenega časa. Lepe besede željnim in nadobudnim bralcem bodo pisma na voljo brezplačno.

Nazadnje pa še skok čez južno mejo. V Zagrebu poteka 11. Vox Feminae Festival. Čeprav se je uradno pričel že včeraj, bo do nedelje na voljo še obilica kvalitetnih programskih vsebin. Festival je za Kulturne novice predstavil Marino Čajdo, medijski predstavnik festivala:

 

izjava

 

Skratka, če se vam pot do Zagreba ne zdi prevelika prepreka, festival najdete na nadvse zanimivi lokaciji. Prisluhnimo:
 

izjava

 

No, ker razumemo, da verjetno vsega programa ne boste mogli ujeti, smo vam pripravili še kratek izbor highlightov letošnjega festivala:

 

izjava

 

Prav posebej se nam zdi vredno izpostaviti produkcijo društvene igre, ki je pod okriljem festivala nastajala zadnje leto. Več o tem pove Marino Čajdo:

 

izjava

 

Skratka: prihajajoči vikend, Vox Feminae Festival – Ozaljska 16, Zagreb, Hrvaška. To je to. Pa prijeten mali petek!

Kulturne novice je pripravil Mateo.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness