Vprašanja kulturne ekonomike in razstava "S črto čez črko"

Kulturna ali glasbena novica
5. 9. 2013 - 14.15

Prvi teden v septembru zmeraj napoveduje konec brezdelja, kar nam kulturne institucije sporočajo s predstavitvami in otvoritvami novih sezon. Program za letošnje leto so danes razkrili v Cankarjevem domu, Trubarjeva hiša literature bo nocoj odprla sezono z mlado pesnico in publicistko Katjo Perat, medtem ko se Mini teatru obeta dober začetek leta z že tremi razprodanimi uprizoritvami predstave Zapiranje ljubezni s Pio Zemljič in Markom Mandičem v režiji Ivice Buljana.

Nocoj se bo zvrstilo tudi kar nekaj otvoritev razstav, in sicer Light Matters 4, avtorja Vladimirja Fiškina v ŠKUC-u, v preddverju Cankarjevega doma so odprli cikel razstav Društva oblikovalcev Slovenije z naslovom Oblikovalska identiteta, kjer so na ogled dela ustvarjalke Sanje Jurca Avci, v galeriji Vžigalica pa bo od danes naprej na ogled inštalacija »S črto čez črko«. Več o razstavi nam je povedala Ida Hiršenfelder, ki je postavila razstavo:

* izjava se nahaja v posnetku oddaje

Odprtja razstave se lahko udeležite nocoj ob 20. uri v Galeriji Vžigalica.

Obetavne napovedi novih sezon pa lahko v času varčevalnih ukrepov, ki neskromno segajo po proračunih za kulturo, zvenijo optimistično. O vprašanjih javnega financiranja kulture in drugih tem, povezanih s kulturno ekonomiko, bodo danes začeli razpravljati na Ekonomski fakulteti Ljubljana. Naslednje dni – med 5. in 7. septembrom - bo namreč potekala šesta evropska delavnica »uporabne« kulturne ekonomike EWAC, ki bo usmerjena v matematično in predvsem empirično analizo. Kaj vse bo mogoče na delavnici slišati, nam je povedal koordinator dogodka Andrej Srakar:

* izjava se nahaja v posnetku oddaje

Kulturne novice je pripravila Mirna.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness