Vroče na knjižnem trgu

Kulturna ali glasbena novica
11. 4. 2014 - 14.10

Včeraj smo v OFF­u že objavili, da je bila založba Mladinska knjiga na dražbi prodana za 5,36 milijona evrov novemu večinskemu lastniku, založbi Učila International, mikro podjetju, ki ga mnogi

po besedah našega sogovorca, omenjajo kot drugo največjo založbo v državi. Zgodbo, ki se je odvijala pred tem, nam je na kratko predstavil Rok Zavrtanik, direktor založbe Sanje:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Zavrtanik pravi, da bo zanimivo spremljati tudi udejstvovanje urada za varstvo konkurence, saj je bila Mladinska knjiga prodana po polovični ceni. Urad mora nakup najprej potrditi. Kaj pa se je zgodilo z iniciativo Skupaj za knjigo, katere pobudnik je bil tudi Rok Zavrtanik?

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

**

Danes in jutri se v Izoli odvija prva Revija slovenskega animiranega filma. Korenine njene predhodnice segajo vsaj osem let nazaj, ko se je zaključil podoben  dogodek,  imenovan  IzolAnima.  Glavno  nagrado  Saša  Dobrile  za  življenjsko  delo  bo zvečer  prejel  Črt Škodlar  zaradi  svojega  avantgardnega  in pionirskega  dela na področju animiranega  filma.  Nagrada  se imenuje  po Dobrili  zato,  ker se mu pripisuje  naslov  prvega ustvarjalca animacij pri nas. Roka Govednika smo vprašali, zakaj so se odločili dogodek, tako kot mnogo drugih filmskih festivalov, umestiti v Izolo:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness