Vsaka knjiga šteje

Kulturna ali glasbena novica
5. 6. 2013 - 13.54

Današnje kulturne novice posvečamo knjigi. Včeraj je v Medvodah potekal 11. kongres Knjiga na Slovenskem, kjer so udeleženci razpravljali o stanju slovenskih založb in knjigarn, o problemih v zvezi z nizko prodajo knjig in o novih načinih promoviranja. Posebno pozornost so namenili prodaji in promociji elektronskih knjig. Več o kongresu nam je povedala ga. Maruša Kmet, predsednica Društva slovenskih založnikov:

____

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

____

S podobnimi problemi se sooča edina slovenska knjigarna v Trstu. Tržaški knjigarni zaradi vedno večjega primanjkljaja grozi zaprtje. Društvo slovenskih izobražencev bo zato v sodelovanju z založbo Mladika v soboto, 8. 6., organiziralo literarni maraton, kjer bodo različni pisatelji in pesniki brali odlomke iz svojega opusa in s tem podprli omenjeno knjigarno, ki ni zgolj tržno usmerjeno podjetje, ampak veliko prispeva k slovenski kulturni sceni v Trstu.

***

Danes zvečer se lahko odpravite v Center in Galerijo P74, kjer bo ob 19. uri otvoritev razstave vizualne umetnice Polonce Lovšin, ki nosi naslov Vsako jajce šteje. Umetniški projekt je zasnovan kot raziskava, saj avtorica v njem prepleta sociološke, urbanistične, arhitekturne in umetniške pristope. Še posebej se posveča povezavi med urbanim in ruralnim okoljem. Na kakšen način se kmetijstvo vrača v mesta, nam je razložila umetnica sama:

____

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

____

 

Udeleženci 14. letnika šole za kustose in kritike sodobne umetnosti pa vas prav tako danes zvečer vabijo na predstavitev razstavnega kataloga 4. 4., ki bo v projektni sobi SCCA na Metelkovi. Predstavitev bo spremljal tudi pogovor z umetniki, ki so sodelovali pri razstavi z naslovom 4.4., ki so jo udeleženci šole Svet umetnosti pripravili v Galeriji Škuc. Lepo vabljeni!

 

Kulturne novice je pripravila Tjaša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness