Vse po programu

Kulturna ali glasbena novica
1. 2. 2013 - 14.15

 

V kulturnih novicah se posvečamo svežemu nacionalnemu programu za kulturo. Gre za dokument, ki določa strateške smernice razvoja različnih dejavnosti in podporo interesnim skupinam delujočih na področju kulture v obdobju 2013—2016. Z osnutkom programa smo se seznanili včeraj, na novinarski konferenci ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

 

Predstavitev je vodil državni sekretar Aleksander Zorn. Prisotni so bili področni sestavljavci programa ter eden izmed zunanjih sodelavcev. Prevladoval je vtis, da nam predstavniki državne uprave predvsem prerokujejo čedalje tanjši državni proračun v prihodnjih letih. Edini argument teh napovedi rezov je bila vedno priročna kriza.

 

Poslušamo nekaj zanimivejših delov predstavitve — najprej Aleksandra Zorna, ki poudarja pomen pričakovanih pripomb javnosti, za njim pa Barbaro Koželj Podlogar, v. d. direktorice direktorata za ustvarjalnost:

 

// izjava v posnetku oddaje //

 

Mitja Rotovnik, direktor Cankarjevega doma in zunanji sodelavec pri pripravi osnutka programa, pa je govoril predvsem o prestrukturiranju javnega sektorja v kulturi:

 

// izjava v posnetku oddaje //

 

Osnutek dokumenta je dosegljiv na spletu in obsega 57 strani. Možnost za vaše komentarje in pripombe je odprta do 22. februarja, nakar bodo sestavljavci vnesli tiste pripombe, ki se jim bodo, po Zornovih besedah, zdele smiselne. Potem pa z novim nacionalnim programom v nove kulturne zmage!

 

Nacionalne kulturne novice je pripravil Nenad J.

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.