Vsega po malem

Kulturna ali glasbena novica
24. 6. 2020 - 15.10

Na Vodnikovi domačiji bo v soboto potekal 4. festival angažiranega pisanja Itn. Festival, ki ga večinoma organizirajo dijaki in študenti, bi moral potekati aprila, ker pa jim je načrte prekrižala kriza zaradi koronavirusa, so od začetka karantene pripravili že 23 dogodkov preko spleta. V soboto bodo prek literature o različnih vidikih družbe razmišljali še v živo. Zaradi želje po druženju in ustvarjanju bodo festival zaključili s celodnevnim dogajanjem na domačiji. Mentor Aljoša Harlamov meni, da bo festival tokrat retrospektiven, saj bo po njegovih besedah namenjen kritičnemu razmisleku o samih sebi, o tem, kaj počnemo in kako, ter o tem, kako misliti literaturo in kako knjige mislijo svet. 

V ponedeljek se je na Sinjem vrhu nad Ajdovščino pričel mednarodni likovni simpozij “Slovenija odprta za umetnost”, ki so ga tokrat pripravili že 28. zapored. Letošnja edicija je zaradi pandemije nekoliko drugačna od preteklih, vendar ohranja mednarodni značaj, saj na njej sodelujejo tuji umetniki, ki živijo in delajo v Sloveniji. Častna gosta letošnjega likovnega simpozija sta Aleksij Kobal in Azad Karim, ki že dolga leta živi in ustvarja v Ajdovščini, prihaja pa iz Iraka. Tuji umetniki, ki ustvarjajo na Sinjem vrhu, so še Eduardo Bentub z Zelenortskih otokov, Narcis Kantardžić iz Bosne in Hercegovine, Nikolaj Mašukov iz Rusije in Francisco Tomsich iz Urugvaja. Od domačih umetnikov pa letos gostijo Lono Verlich, Lauro Kumprej, Anjo Jerčič Jakob, Silvo Karim, Jano Štok, Klavdija Tutto in Marka Zelenka. O samem dogodku in njegovih udeležencih smo povprašali umetniško vodjo Anamarijo Stibilj Šajn:

Izjava

Šajn predstavi program dogodka:

Izjava

Šajn podrobneje predstavi avtorje na dogodku in teme, s katerimi se spogledujejo:

Izjava

V razvojnem centru OSMO/ZA bo danes ob 20h pogovor z doc. dr. Blažko Müller z naslovom FINALIZEM::ZLATI VEK. Pogovor, ki spremlja študij gledališke predstave zavoda Delak, bo vodil Dragan Živadinov. Na kratko nam je dogodek opisal kar sam Živadinov: 

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness