ZA sile kontinuitete

Kulturna ali glasbena novica

Nocoj se bo v muzeju tranzitornih umetnosti MOTA pripetila razstava Obrazi glasov/šum plesalke, pevke, filozofinje in nagrajenke bienala sodobnega plesa Gibanica Irene Tomažin. Umetnica s projektom nadaljuje raziskovanje razmerja med medijem glasu in medijem telesa, tokrat skozi razmerje med glasom in obrazom, zato privzema formo portreta. Obrazi glasov/šum tako zastavlja vprašanja, kot je, kako prek glasu prikažemo določeno čustvo ali stanje, ki se posledično prenese na obrazno mimiko, oziroma kako se glasovi, ki žuborijo v globinah naše zavesti, ki nam šepetajo misli, izrisujejo skozi naše obrazne poteze in se na ta način materializirajo. Več o samem mediju glasu kot izraznem sredstvu in umeščenosti projekta v njeno dosedanje vokalno raziskovanje, Irena Tomažin.

* Izjava se nahaja v posnetku

Tomažin nam pojasni, na kakšen način povezuje posnete obraze z glasovi, in nam odgovarja na vprašanje, ali je vedno mogoče povezati glas z obrazno mimiko ali pa obstaja možnost, da je glas lahko tudi samostojen, saj se ne da ujeti v določeno čustvo ali podobo, ki bi ga projecirali skozi človeški obraz.

* Izjava se nahaja v posnetku

Projekt predstavlja tudi nadaljnje razširjanje izraznih sredstev, saj se portretiranja razmerja med glasom in obrazom loti preko medija videa.

* Izjava se nahaja v posnetku

 

Kljub nedavno s strani Predsedstva ŠOU v Ljubljani potrjeni novi odgovorni urednici Ani Pavlič ekipa sodelavcev časopisa Tribuna nadaljuje in kljubuje nastali situaciji. Medtem ko je včeraj izšla zaenkrat zadnja tiskana izdaja, konceptualno zastavljena kot skup intervjujev, se drevi v prostorih Pritličja obeta prvo predavanje cikla Tribuninih odpadlih predavanj. O samem konceptu predavanj - Tribunina sodelavka in nocojšnja iniciatorka dogodka Katja Čičigoj.

* Izjava se nahaja v posnetku

Toliko na kratko, več pa v Pritličju ob sedmi večerni uri, ko bo Čičigoj predavala pod naslovom O psihopatologijah, (ne)razvoju možganov in vrednosti neuporabnega ali OdPADANJE, NEdogodek, NEuspeh, NEuporabnost.

 

Na sile Tribunine kontinuitete!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.