Zajtrk v PLAC-u

Kulturna ali glasbena novica
17. 11. 2022 - 15.10

Lepo pozdravljene v današnjih Kulturnih novicah. Že dobra dva meseca je v objektu na Linhartovi 43, ki je v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank – DUTB oziroma Slabe banke, vzpostavljena avtonomna cona PLAC. DUTB je za danes ob 10.30 napovedala prvi uradni obisk skvota, da bi opravili strokovni tehnični pregled objekta. Nato so danes zjutraj obisk odpovedali, obvestilo javnosti o razlogih za to pa je sledeče in ga navajamo v celoti. »Zaradi medijskega dogodka, ki ga je za danes, 17. novembra, ob 10.00 sklicala skupnost PLAC, DUTB tehnični pregled objekta na Linhartovi ulici v Ljubljani odpoveduje, saj ga v takšnih razmerah ni mogoče strokovno izvesti.«

Omenjeni medijski dogodek v PLAC-u je bil zajtrk približno sto posameznikov lokalne skupnosti. Zakaj so se na zajtrku sestali, pojasni eden od zajtrkujočih.

Izjava

Drugi zajtrkujoči pove svoje mnenje, zakaj DUTB na zajtrk ni prišla.

Izjava

V telefonskem pogovoru nam je DUTB sporočila, da bodo v naslednjih dneh res poslali nadomestne datume za izvedbo strokovnega tehničnega pregleda objekta. Povedali so nam tudi, da prepoznavajo kulturne in socialne aktivnosti, ki se zadnje mesece odvijajo v prostorih na Linhartovi, a so kot lastnik odgovorni za varnost objekta, o kateri se želijo prepričati z napovedanim strokovnim tehničnim pregledom.

Podporo PLAC-u pa so s prisotnostjo na zajtrku izrazile tudi koalicijske stranke. Dogajanje komentira kandidatka za županjo mestne občine Ljubljana, Nataša Sukič iz stranke Levica.

Izjava

Podporo pa je izrazil tudi predstavnik stranke Gibanje Svoboda, Đorđe Berak.

Izjava

Danes se tako prvi uradni obisk DUTB na PLAC-u ni zgodil. Kljub temu pa smo bili priča zajtrku približno sto pripadnikov lokalne skupnosti, s čimer se je spet pokazala povezovalna funkcija PLAC-a. Pomembnost avtonomnih prostorov so prepoznale tudi koalicijske stranke, ki so se zajtrka udeležile, navdušenje nad zajtrkom pa je z nami delil tudi poslanec Levice, Miha Kordiš.

Izjava

 

 

Foto: Črt Piksi

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness