How Flow / Can You Go

Oddaja

Obstaja enostavna, preenostavna delitev na levičarski Weltanschaung kot sintezo uma, države, racionalnosti in reda proti desničarskemu Weltanschaung kot sintezi delirija, trga, iracionalnosti in kaosa, delitev, katere eksplanatorna šibkost se vsakič pokaže ravno v tako levih kot desnih poskusih odpraviti fašizem znotraj omenjene sheme. Leva odprava fašizma: fašizem je izbruh iracionalnega delirija kot reakcija proti umni državi, kar pomeni ne le zatajitve anarhizma, temveč tudi težko pojasni fašistično obsedenost z redom in disciplino, težnje po poenotenju rase in nacije, čaščenje države … Desna odprava fašizma: fašizem je overreach države nad individualno svobodo in podjetniško pobudo, a kako potem pojasniti nemško reprivatizacijo, D'Annunzijevo Reko ali, kar obseda tudi nas, obsedenost z iskanjem spiritualne osvoboditve od človeške pogojenosti, fašistični protoposthumanizem, iskanje tistega, kar dananšnji tehnolibertarci iščejo v tehnologiji, v azijskem misticizmu?

Artwork: Kladnik & Neon

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Xenfem na pohodu. Cant wait Šum 9.

Dobro je, da postopoma nehamo preveč razmišljati in skrajni čas je, da zapustimo filozofijo.(Saj v resnici nas je ona že zdavnaj zapustila). V njenih besedah ni veliko resnice niti prepričljivosti. En pojem se zliva z drugim, eno obsvetje preide v drugega, Heideggerjevo lončevino zamenjajo Spinozove leče, itd, itd ...

Vse to so čudovite stvari, toda zakaj bi pripadale sivi inštituciji starcev? Raje zapojmo:

Vsem se jebe,
vsem se jebe,
zato nas prav nič ne zebe,

... ker vsem se jebe.

Dajmo, raje zakuhajmo nekaj lažnih identitet in se spet oglasimo. Bomo komunicirali kot drevesa - kemično.

Moj dobri prijatelj je davnega leta 1975 skočil v prometno konico in od njega je ostala samo fiziološka čorba. Oprostite, da se izražam preveč grafično (govorili ste o samomorih). Od takrat naprej se zavedam, da korporacije ne trpijo nobenega nasprotovanja, nobenega mnenja!

Spoznal sem še nekaj: padec človeštva je večdimenzionalen. Predniki primati so padli z dreves; potem so padli iz vegetarijanstva v mesojedstvo. Nato so padli iz nagonov v razum in tako v tehnologijo. Od preprostih znakov v zapleteno slovnico. Od stanja brez ognja v ogenj in tako v orožje. Od sezonskega parjenja v nenehno seksualno trzanje. Hočem vam povedati, da so v trenutku padli iz radostnega življenja v napeto premišljevanje o izginuli ptreteklosti in daljni, utopični prihodnosti.

To je človek! Padec je bil nenehen, a pot je vedno vodila navzdol. Posrkan v vodnjak znanja , je človek samo nazadoval, a hkrati vedel več in več. Oh, človek, oh Kristus v helikopterju!

Vsakemu posebej bi rad čestital, predvsem pa uredniku Rš-a. Ful ste naredili vtis name, ko ste s tako veličino govorili o agroposlu, temnogozdnih romanih in o Svetem Frančišku (aka Marku Fischerju)!

Pel je namreč o dobrih lastnostih divjih čebul in divjih belušev! Poznal je zdravila, ki rastejo ob obrobju cest: vrbino lubje za bolečino in vročino, korenina regrata kot diuretik. Naučil nas je, da ne tratimo: kajti celo nizkotna kopriva, tako pogosto zmečkana in odvržena, je vir mnogih vitaminov! Naučil nas je, da improviziramo: kajti če ni kislice, je mogoče na voljo rogoz; in če ni borovnic, mogoče naokrog uspevajo divje brusnice!

Vse to znanje, dragi fantje, nam bo omogočilo, da bodo naše žene s spretno kuharsko veščino v ogromnih kotlih kuhale pinjur v barvi žerjavice in ga vlivale v steklene posode za shrambo. To nam bo omogočilo preživetje.

Iz povedanega/ Vaše oddaje sem razbral še nekaj: ne poznate osnovnih kemijskih elementov. Ne poznate praktične uporabnosti:

1.) Litija (tablete iz litijevega karbonata za preprečevanje prehitrih sprememb razpoloženja, običajna litijeva strojna mast z dodanim litijevim stearitom za boljše zgoščevanje, litijeve baterije).

2.) Berilija (okna iz berilijeve folije na rentgenski cevi, zapleten žiroskop iz berilija za vodene izstrelke).

3:) Kisika (generator kisika na potniških letalih v primeru nenadnega spusta, utekočinjen kisik v jeklenkah ....)

4.) Titana (zgornji del vsadka za umetni kolk, glava palice za golf, prevleka titanovega nitrida na rezilih električnega brivnika).

5.) Ksenona (radioaktivni izotop pri vdihavanju je namenjen za preučevanje delovanja pljuč, raba ksenonskih žarnic za bliskavice pri studijskem fotografiranju).

ter

Cezija (cezijev curek v vakuumski komori atomske ure, "cezijev format" v uporabi za mazanje pri vtranju nafte).

Hvala.

spet ta vesoljc.

To je lahko samo pohvala, Gajšek legenda!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness