Drugi spol in videoigre

Oddaja

Kateremu spolu so namenjene videoigre?

Na tem navidez preprostem vprašanju so se ob aferi Gamergate začela lomiti kopja; izkazalo se je, da že sama prisotnost deklet v najpomembnejši postranski stvari na svetu zbuja buren odziv. Poskus feministične kritike videoiger je naletel na neprikrito sovražnost, celo pogoste grožnje s smrtjo. Zakaj?

V tokratni oddaji zato odgovarjamo na vprašanje, kako so videoigre postale »moška« stvar in kaj to pomeni za medij danes. Ker se standardna ekipa treh belih, privilegiranih moških ni počutila dovolj poklicano za debato, smo povabili tudi radijsko sodelavko Klaro Otorepec iz oddaje Sektor Ž.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Zanimiva oddaja. Sam tok: ekonomija te industrije niso ble nikol zares v krizi. Predvidevanje igračarske populacije gre pa malo dlje, kot samo v povojno obdobje. Mogoče še ta pogled na zaposlovanje glavnih akterjev te industrije v 80 in 90 iz bazena moderjev bi se dalo pogledat in kako je to melo več vpliva, kot da marketinške strategije. Sej nevem, kaj vse zares vpliva na vaše zastavljeno vprašanje, je pa veliko industrijsko specifičnih problemov.

Hvala za input. Imaš prav; tu je še veliko drugih faktorjev, ki jih nismo omenili. Po vsej verjetnosti se bomo k tej temi še vračali, ker je 1 ura absolutno premalo za vprašanje s tako obsežnim odgovorom. 

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness