Ruedi Baur in vizualije javnega prostora

Oddaja
25. 4. 2013 - 13.00

V Ljubljani se te dni mudi švicarsko-francoski oblikovalec črk, knjig in  plakatov, še bolj pa označevalec parkov in mest, profesor Ruedi Baur. Ima oblikovalska studija v Parizu in Zurichu, kjer stoji tudi laboratorij za vizualne eksperimente, ob delu redno predava na treh celinah, najraje o informacijskem oblikovanju v mestu, čemur se posveča tudi doktorski študij v Ženevi, katerega pobudnik je bil prav Baur. Baur je eden največjih poznavalcev in razvijalcev vizualnega označevanja v prostoru, tako da so že dolga leta njegova domena orientacija, identifikacija in tudi scenografija, saj je njegovo oblikovanje tesno speto z arhitekturo in urbanizmom.

Mi smo ga v učilnici akademije spraševali o vlogi oblikovanja v informacijski družbi, o trendih v dizajnu, o odnosu do naročnikov, o zasnovi razstave.

Nocojšnjo otvoritev razstave Javni prostori, ki prikazuje trinajst projektov studia Intégral Ruedija Baurja, večinoma vezanih na urbani dizajn, bo z zvočno inštalacijo v Parku slovenske reformacije ob 18h opremil prav vaš najljubši radio - Radio Študent. Lesene kolute pa bo možno po parku rolat in vrtet vse do 5. maja.

Avtorji: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness