Januarski heterogeni kolaž

Oddaja
16. 1. 2016 - 18.00

12. februarja prihaja novi film o Deadpoolu. Kdo je Deadpool? Intervju s kreatorjem Robom Liefeldom.

Rojstnodnevna čestitka Srečnemu Luki ob 70. obletnici.

Zmagovalca naj stripa 2015 po izboru poslušalcev Stripofilije: David Krančan - Pijani zajec in Nina Bunjevac - Očetnjava.

______________________________________________________________________

NAPOVEDI:

Od 11. januarja do 14. marca v spodnji etaži Cankarjevega doma na ogled razstava Hamlet na slovenskem, v sklopu katere je Ciril Horjak narisal tudi stirp, ki je na razstavi na ogled.

- V torek, 19.1. ob 11:00 v prostorih LUD Literature predstavitev že drugega projekta Ljubljana v oblačkih - stripa izdanega kot produkta delavnic za mladostnike.

- V torek, 19.1. ob 20:00 v Komuni Kina Šiška, Stripolis: Kratka zgodovina detektivskega stripa. Izar Lunaček nas bopopeljal skozi kratko zgodovino detektivskega stripa s pokloni njegovim največjim vrhuncem, od klasik tipa Dick Tracy ali Rip Kirby prek razcveta prestopkom in preiskavam posebej posvečenih zvezčičev v štiridesetih in petdesetih (od koder je priplezal tudi še vedno trdoživi Batman) pa do umetniško dovršenih ponovnih izumov žanra v naslovih, kot sta Alack Sinner ali Sin City in, končno, sodobnega revivala noira, ki prek peresa predvsem Eda Brubakerja okužuje vse od fantastike do superherojev. Željni novih stripov boste lahko pobrskali tudi po stojnici striparne Pritličje.

- 20.1. ob 19:00  v Mestni Knjižnici Kranj: Dva velika moška, ena drobna ženska in debel strip. Striparski večer z Zoranom Smiljanićem. Gosta: Marijan Pušavec in Jakob Klemenčič. Pisateljica, poliglotka, svetovna popotnica in izredno zanimiva osebnost, Alma M. Karlin, je glavna junakinja 160-stranskega stripa, ki opisuje njeno življenje, potovanja in doživetja. Scenarij za strip je iz kupa njenih romanov, potopisov, člankov in pisem sestavil scenarist, pisatelj in domoznanec Marijan Pušavec. Strip je mojstrsko zrisal Jakob Klemenčič, tudi sam navdušen popotnik in stripovski avtor z žlahtnim občutkom za grotesko in absurd. 

-28. do  31. januarja že 43. festival Angouleme - največji evropski stirpovski festival.

6. februarja 2016 bo v sklopu festivala mladinske književnosti "Bralnice pod slamnikom" potekalo strokovno srečanje pod naslovom 'Kje pa vas strip žuli?'. (kaj je strip, kaj so njegovi elementi ... na kaj vse moramo biti pozorni, kdaj je strip kakovosten?/Kako vemo, da je strip kakovosten? strip kot bralno gradivo sodobnim mladim bralcem; je lahko tudi 'most/prehod' k integralnim besedilom? izviren strip in predelave literarnih besedil v strip.) Sodelovali bodo Damijan Stepančič, Jure Engelsberger, Ivan Mitrevski, Suzi Bricelj in še kdo. lokacija: Knjižnica Domžale

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.