Migrantski strip

Oddaja

Na kratko o migrantskem stripu in ntervju z Lenartom Slabetom

http://plasticmedal.tumblr.com/

http://www.lenartlenartlenart.com/

________________________________________________________________

STRIPOVSKI NATEČAJ

V sklopu 4. festivala stripa Stripolisfest, ki se bo zgodil med 5. in 8. oktobrom 2016 v Ljubljani, Zavod Stripolis razpisuje stripovski natečaj z naslovom:

Mehiški inferno

Ob izdaji zadnjega dela Meksikajnarjev in prevodu dela Marcela Rujitersa - Inferno, vas vabimo h udeležbi na stripovskem natečaju. Potopite se v temna prostranstva Mehike, kjer se dogajajo vroče in destruktivne peripetije. V kratkem, ne nujno grozljivem stripu, razvijte zgodbo, ki bi bila vredna tudi zapisa na stene majevskih piramid. Od vročih puščav do bujnih tropov in od otroškega veselja do peklenskih nožev, ki režejo v brazde zgodovinskega trpljenja, se prepletajo labirinti misterijev. Pokažite pravi obraz Guadalupske dame ali vsakdanje življenje prodajalca spominkov iz Cancuna. Kje se začne inferno?

Strip naj zajema največ štiri stripovske table v velikosti A3 in se drži predpisane tematike. Tehnika in uporaba barv nista omejena. Dela morajo biti v angleškem ali slovenskem jeziku.

Prijavite se lahko preko elektronske pošte na naslov: pia.nikolic@gmail.com ali dela oddate v Striparni Pritličje na Mestnem trgu 2, od ponedeljka do petka med 13:00 in 18:00.

Dela morajo biti poslana najkasneje do 18. septembra 2016 do polnoči. Lahko so oddana tudi anonimno in pod vzdevkom, vendar morajo imeti priloženo tudi kontaktno telefonsko številko in naslov elektronske pošte.

Žirijo bo sestavljal programski odbor Stripolisfesa v sestavi: Izar Lunaček (avtor), Tanja Skale (Stripburger) in Pia Nikolič (Stripolis).

Glavna nagrada bo enomesečna razstava v Pritličju. Nagradi za drugo in tretje mesto bosta stripa iz Stripolisove striparne Pritličje.

Nagrajenci bodo razglašeni na Stripolisfestu po okrogli mizi o migrantskem stripu in pred stripovsko dražbo v Pritličju.

 

NATEČAJ

V sklop 14. Comic Showrooma v Velesu 2016 pa prav tako organizirajo natečaj za vse stripovske ustvarjalce.

Prijavljena dela morajo biti dolga od 1 do 6 stripovskih tabel. Če je prijavljeno delo dolgo le eno stran, mora imeti vsaj 5 panelov. Poslani morajo biti v A4 format (21x29,7cm) in poslane kopije morajo biti kvalitetne, ne bojo pa vrnjene. Zastavljena ni nobena tema, strip je lahko v kateremkoli od uradnih jezikov.

Vsak od ustvarjalcev-umetnikov, torej risar, kolorist, inker ali letterer lahko nastopi samo z enim delom, scenaristi pa z večimi. Isti strip je lahko prijavljen s strnai večih umetnikov. Vsak od sodelujočih mora stripu priložiti še fotografijo, kratko biografijo, domač naslov, telefonsko številko, e-mail in dodatne informacije o letu nastanka stripa. Vsi prejeti stripi bojo razstavljeni na razstavi v Velesu. S pristopom h tekmovanju avtorji dovoljujejo tudi objavo v katerikoli obliki stripovskemu centru Makedonije. Mednarodna žirija bo nagradila tri najboljše. Prva nagrada Zlati strip bo zajemala še diplomo in 200€. 2. in 3. nagrada prejmeta diplomo, prav tako najboljši scenarij, najmlajš avtor in tisti v kategoriji do 18 let.

Dela morajo biti vložena do 20. septembra 2016 preko pošte ali elektronskega naslova.

Comic centre of Macedonia

“For the comic competition”

Vasil Gjorgov Street 78

1400 Veles

oz. na: stripkonkurs@gmail.com

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness