Nemški stripovski avtorji o stanju scene nekoč in danes

Oddaja
15. 4. 2017 - 18.00

Nemška Stripofilija #2 v sodelovanju z Goethe Institutom Ljubljana.

O nemški stripovski sceni smo govorili z Maxom Baitingom, Henningom Wagenbrethom in Anke Feuchtenberger.

 

Zgodovinski pregled nemškega stripa najdete v januarski Stripofiliji na tem naslovu: http://radiostudent.si/kultura/stripofilija/nem%C5%A1ki-stripovski-underground

Naslovna slika je strip Anke Feuchtenberger.

 

DOGODKI

V sklopu vsesloveske noči knjige bodo v Strip.art.nici Buch v Mugle centru za vas risali Zoran Smiljanić, Gorazd Vahen, Dušan Kastelic, Iztok Sitar, Marko Kociper, Jakob Klemenčič, Matej de Cecco, Gašper Rus, David Krančan, Andrej Štular, Bernard Kolle, Izar Lunaček, Damijan Stepančič, Ciril Horjak, Igor Ribič, Boris Jukič, Grega Mastnak, Gašper Krajnc, Igor Šinkovec in Tanja Komadina. Risanje bo menda podkrepljeno s pasuljem.

Za vse fan-zinovske navdušence pa bo v Slovenski kinoteki 19. aprila v sklopu festivala kurja polt potekala brezplačna delavnica filmskih fanzinov. Udeleženci bodo soustvarili fan-zine Kurje polti 2017, več na njihovi spletni strani.

Še vedno pa vabljeni v Trubarjevo hiši literature na ogled razstave prijavljenih del natečaja Živel strip 2017. Razstava bo na ogled do 6. maja.

5. maja ob 20:00 v Komuni Kina Šiška majski Stripolis v sodelovanju s festivalom Film na oko - Izar Lunaček se bo tokrat po Skypu pogovarjal s Dashem Shawom.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness