Obletnica prve velike v stripu

Oddaja
24. 5. 2014 - 18.00

Na hitro o stripih o prvi svetovni vojni..

 

Pogovor Cirila Horjaka z Damijanom Stepančičem in Petro Svoljšak o novoizdanem stripu Anton, prvoosebni izpovedi Stepančičevega dedka iz časa 1. svetovne vojne iz Atrija ZRC..

 

Napoved Stripolisfesta za 21.junij..

 

DOGODKI:

Trenutno se v dalmatinskem mestecu Makarska na Hrvaškem odvija največji stripovski festival na področju bivše Jugoslavije Mafest, o katerem bomo nekaj več povedali v naslednji Stripofiliji, vsekakor pa traja do jutri zvečer, podrobnejše podatke pa najdete na www.mafest.com.

 

Do 16. Junija imate v Mestni knjižnici Kranj še razstavo Pšene Kovačič, 33-letne oblikovalke, ilustratorke, striparke ipd. Njena posebnost so pesmi-slike kot večplastna interpretacija umetniškega sporočila in stripi. V tem kontekstu je nastala knjiga Slikopesmi. Gre za izbor pesmi za nebesedno branje za mlade, ki jih je avtorica preoblikovala v slikopesmi. Morda jo poznate kot sodelavko pri romanu v stripu Evalda Flisarja Alica v Petuniji.

 

No, da že zdaj povemo, pa h ustvarjanju 64. Številke Stripburgerja vabi tudi njegovo uredništvo. Prispevke pošljite na burger@mail.ljudmila.org Stripi naj bodo črno beli ali sivinski, tehnika poljubna, format revije pa je 27 x 19 centimetrov, zaželen format je TIFF. Če vaš strip temu ne ustreza pač kontaktirajte uredništvo. Jezik naj bo slovenski ali angleški, dolžina pa maksimalno 7 strani. Tema je tokrat popolnoma poljubna, prispevki žal niso honorirani, boste pa dobili dva brezplačna izvoda revije.

 

Do prihodnjič se imejte lepo, slišimo se spet 21. Junija, na dan ki bo pred Kinom Šiška popolnoma posvečen stripu, saj se tistega dne nadejamo, kot je danes že povedala Tanja že drugega Stripolisfesta. Lepo se mejte, čaw!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Nov avizzo naslednji mesec, mea culpa:)

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.