Izvrtani spomini, potencialnost digitalne produkcije in TOP filmi 2014

Oddaja
15. 12. 2014 - 20.30

V današnji Temni zvezdi smo se s filmom "IDA", ki je pred nekaj dnevi postal evropski film leta, spuščali v drobovje druge svetovne vojne - o spustu je odločala dialektika med sekularnim in Bogom, dialektika med katalocizmom in judaizmom ter dialektika med Coltraneom in Bachom. 

Iz preteklosti v sedanjost. O vitalnosti "Luksuz festivala poceni filma" je za vas, drago poslušalstvo, s producentom Luksuz produkcije, Tomom Gomizeljem, spregovorila Pia Nikolič.

Za konec smo za vas vidnejše mlajše kritičarke in kritike povprašli o njihovih filmskih favoritih za leto, ki se izteka. Njihovi odgovori so presenetljivo podobni... O nekaterih naštetih filmih pa ste lahko poslušali oziroma brali tudi na naši radijski postaji:

Tina Poglajen, ki jo lahko redno beremo v Reviji Ekran, izpostavlja naslednje filme: Višja sila (Östlund), Incompresa (Argento), Banda punc (Sciamma) in Kamenje v mojih žepih (Baumane).

Tina Bernik, ki jo prav tako lahko beremo v Reviji Ekran, pa tudi v Financah, stavi na Višjo silo, Pogled tišine (The Look of Silence; Oppenheimer) in Boyhood (Linklater).

Matic Majcen, urednik filmske sekcije pri Reviji Dialogi, sicer pa tudi pisec za Revijo Ekran in Večer, v ospredje postavlja: Boyhood, Nimfomanka - Director's Cut in pa serijo TRUE DETECTIVE.

Bojana Bregar, ki jo poznamo kot ustavno članico podcasta »Filmflow«, pa tudi kot redno pisko za Revijo Ekran in ljubiteljico kratkega filma, izpostavlja naslednje naslove: Listen Up Philip, ob tem pa dodaja, “ker je Alex Ross Perry nedvomno eden najbolj vznemirljivih mladih ameriških režiserjev”, svoj izbor nadaljuje s filmom “Under the Skin”, dodajajoč, da je z njo ostal celo leto, in Strange Little Cat oz. Das merkwürdige Kätzchen.

Rok Govednik, ustanovitelj Zavoda Vizo, zagovornik filmske vzgoje za otroke in mlade, pisec za Revijo Ekran in ljubitelj animiranega filma, izpostavlja: Višja sila Rubensa Östlunda, Dve dneva, ena noč bratov Dardenne, Bando punc Céline Sciamma in Deček in svet Aléa Abreua. 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.