LET'S GET PHYSICAL!

Oddaja

Pozdravljeni v tokratnem Teritoriju teatra, kjer sezono zaključujemo s predstavitvijo Fizičnega uvoda, o katerem smo se pogovarjali z Anjo Bornšek, plesalko, performerko, koreografinjo in pedagoginjo, ki je sodelovala tudi pri njegovem oblikovanju. Redno ga izvaja v Dusseldorfu, v Tanzhaus nrw, v Sloveniji pa smo ga zaenkrat žal imeli priložnost preizkusiti le dvakrat, pred gostujočima plesnima predstavama, Premik mislim obrat in Vrzeli.

Glede na to, da gre pri nas za relativno nepoznan format, nam bo Anja Bornšek najprej na kratko predstavila ključna dejstva.

IZJAVA

Anja Bornšek je pri ustvarjanju formata tudi sodelovala v času svojega študija v Frankfurtu, o čemer nam bo na kratko povedala v naslednji izjavi.

IZJAVA

Da ne bo vse skupaj tako abstraktno, nam je Anja Bornšek na kratko opisala, kako poteka proces priprave Fizičnega uvoda.

IZJAVA

Kakšen pa je odziv ljudi, ki so že sodelovali pri Fizičnem uvodu?

IZJAVA

Format torej ponuja kinestetično izkušnjo kot podlago za ogled predstav, kar je vsekakor lahko zanimivo tudi s pedagoškega vidika približevanja plesa mlajši publiki.

IZJAVA

Žal moramo na tej točki zaključiti z ne-fizičnim uvodom v format Fizičnega uvoda, edino, kar nam še preostane, je, da ga tudi mi preizkusimo. Upajmo, da kmalu spet tudi pri nas!

 

 

Oddajo je pripravila Maša Radi Buh.

Avtorji: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.