Bliža se Skok v ulično kritiko

Mnenje, kolumna ali komentar
3. 8. 2022 - 12.45

Mala promocija kritiške delavnice – 17.–27. avgust
 / 14. 7. 2022
V radijskem etru smo v družbi špikerke Nine še enkrat promovirali avgustovsko delavnico gledališke kritike. Zdaj pa res čisto zadnji prijavni rok

Delavnica Skok v ulično kritiko bo potekala od 17. do 27. avgusta ob festivalu Mladi levi in je primerna za čiste začetnike, ki bi se prvič preizkusili v gledališki kritiki, toplo pa ste seveda vabljeni tudi izkušenejši pisci. Modus operandi je v dobri družbi skupno spremljati festival in debatirati o videnem, to pa potem obeležiti s sprotnimi krajšimi kritikami. Te bo vrstniška uredniška ekipa (Katarina Bogataj, Metod Zupan, Zala Julija Kavčič) objavljala na spletni platformi Kriterij oziroma Aplavz, cvetober pa bo slišan tudi v etru Radia Študent. 

Krajši format tekstov – cca 3000 znakov oziroma 450–500 besed – pomeni, da lahko piska ali pisec med festivalom spišeta dve do tri recenzije. Kar tudi pomeni, da lahko preizkušate različne pristope in se kritike lotite na lahkotnejši, sprotni, sveži način. Če ima kdo manj časa, se seveda lahko dogovorimo tudi za manj tekstov. Med festivalom bomo imeli predvidoma tri vmesne roke za oddajo besedil, da obdržimo fokus in fluidnost pisanja, na voljo pa bo tudi pisarna za kolektivno nočno tipkanje. 

*** *** ***

Promocijski tekst z natančnejšimi informacijami je tule. 

Delavnica je brezplačna. Minimalna starost – končana srednja šola v šolskem letu 2021/22
PRIJAVE na samo.oleami@gmail.com do 8. avgusta.

Ulična kritika je celoletni modularni program kritiške delavnice na področju sodobnih uprizoritvenih umetnosti, ki poteka pod okriljem Gledališča Ane Monro in ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. Partner celotnega projekta je Radio Študent.

Modul Skok v ulično kritiko nastaja v sodelovanju z zavodom Bunker  festivalom Mladi levi

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness