Seznam skladb za 27. 4. 2020, 15.00–19.00 (Špela Cvetko)

Seznam skladb za 27. 4. 2020, 15.00–19.00 (Špela Cvetko)

Oddaja
27. 4. 2020 - 15.00
 1. yves Tumor - Folie Imposée
  Ameriški producent  z najnovejšim albumom izdanim za WARP Records. Za razliko od prejšnjih ima ta najbolj straightforward gospel, soul, pop glasbene podlage, izvajalec sam je v preteklosti večkrat izjavil, da bi rad produciral hite. Luštni komadi, ki bodo lahko prepričali tudi rockovske/kantavtorske fene, da je Yves vreden poslušanja.     
 2. Doris Norton - The Hunger Problem In The World (02:19)      
  Italijanska pionirka računalniške in elektronske glasbe, ki jo lahko uvrstimo v elektro linijo Prva “glasbena ambasadorka” Apple računalnikovk. Album Nortoncomputerforpeace je prvi, ki ga je ponovno izdal Alessando Adriani in s tem obudil zanimanje za njeno glasbo, tematsko obarvan z glasbeničim neodobravanjem različnih vojn in problemov takratnega časa.
 3. Shopping - Expert Advice (02:57)
  TB Luka Hreščaka iz 17.3.2020, https://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/shopping-all-or-nothing
 4. Buldožer - Ljubav na prvi krevet (05:24)
  Iz odprtih arhivov RTV4D si lahko skrajšate čas z dokumentarcem LP FILM BULDOŽER - PLJUNI ISTINI U OČI.
 5. No Bra - Sex Slaves in the White House (01:55)
  Angleška avtorica Susane Oberbeck, ki je domovanje našla v New Yorku, ker domača velika britanija njene zmesi feministično-antiavtoritarnih-črni humor polnih besedil ni poštekala. Komad je seveda o Trumpu in teoriji zarote, da ima le ta v Beli hiši svoje seks sužnje. 
 6. Koromač - Get the Fuck Out (07:11)
  Izdano na Jazz Cerkno, punk jazz žganica iz Vrtojbe. Singl iz albuma Kontrapunk, o katerem je Tine Ferk v TB zapisal: Če je vaše življenje nastlano z rožicami, plišastimi medvedki oziroma je v pravem pomenu besede popolnoma čudovito, vas Radio Študent opozarja – Kontrapunka se raje ne dotikajte brez prisotnosti prizemljene osebe, da le ne bi prišlo do kakih korenitih sprememb v vaših glavah! 
 7. BAGS - Ivanov Galop (03:45)
  Prvi singel iz serije ob proslavljanju Betonove 10letnice. BAGS sta Šuljo in Blaž
 8. 8 YNG Firefly x MITO - KAJ TE NAJ.wav ( 4:12)
  Mito &YNGFirefly ftw in za krizni štab RŠ ekskluzivna predstavitev komada, ki se bo znašel na novi plati YNGFIireflaya. MITO sam povedal o komada tako: ki je na nek način odgovor na pritisk javnosti na posameznika, da se opredeli glede česarkoli - glede nove svetovne ureditve recimo, s katero se pozornost iz danes na jutri prelaga iz bullshita na bullshit ter se ob poplavi informacij samo pometa pod razne manipulativne preproge. Hotla sma izpostavit, kako hitro se pozabi na stare težave, ko pridejo novi problemi. Pa seveda brezizhodnost vsega skupaj in seveda občutek nemoči, ki ga občutijo najšibkejši, ko spremljajo razna »rangiranja« njihovih problemov. In seveda občutek same zmede, kaosa, ki ga doživlja mladina ob tem, ko gleda nas odrasle kapitaliste, ki se ob vsem tem obnašamo kot otroci …«
 9. Kate Bush - Under Ice (02:21)
 10. Deerhoof - Future Teenage Cave Artists (03:26)
  Nov mini EP ameriških kitar ljubih ljudi, obravnavan v Svašti pred kratkim
 11. Kero Kero Bonito - Try Me (03:29)
 12. Les Amazones De Guinée - Samba (04:53)
  Eden najbolj znanih bendov gvinejskega “autheniticite” gibanja, ki se je vzpostavilo pod državno kulturno politiko po 60ih letih francoske kolonialne nadvlade. Takratni predsednik Toure je kulturo prepoznal kot vezivo solidarnosti in nacionalne identitete. Glasbeniki, pisci, umetniki so tako morali se zgledovati po preteklosti, evropska kultura je bila prepovedana, authenticite pa je moral ustvarjati slavospeve novi vladi, čeprav je tudi ta izvajala nasilje nad opozicijo (smrtne kazni, izginotja,…). Ko je 1984 Toureja zamenjal Conte, je ta prepovedal vso glasbo preteklega režima, kar je veljalo do njegove smrti 2008. Je pa pri gibanju šlo za stilsko in žanrsko zelo različne glasbenike.
 13. GLOG - Foliage (03:37)
  Lanskoletni klubski maratonci, počasi prihaja ven razpis za letošnje, tako, da ne pozabite ustanoviti kakšnega novega benda v času izolacije.
 14. Maleem Mahmoud Ghania w/ Pharoah Sanders - Casa Casa Atougra (05:04)
 15. The Canyon Observer - Nøll (02:30)
 16. Atari Teenage Riot - Raverbashing (03:26)
  Nemški hardcore digital bend iz 90ih, z izrazitimi antifašističnimi/nacističnimi stališči, ki so jih na začetku spravljala v težave, še posebej zaradi komada Hetzjagd Auf Nazis! oziroma Hunting the Nazis!
 17. nevemnevem - Konvoj ustavljen (02:41)
 18. Mountain / Full Edition - ある行為を犯罪と評価するための条件 (Conspiracy) (06:14)
  TB 15.11. Špela C: združuje tujce družbe in tujce ustaljenih glasbenih praks. Ne gre za deklarativne izjave tipa we are the world ali give peace a chance, temveč za močan aktivističen odtis skozi absurdnost, šaljenje in igro besed.
 19. Don Peligro - Dadaísmo (03:47)
  Slasten reggaeton iz Grenade, Španije, ki inspiracijo išče v umetniškem gibanju dadaizma.
 20. Sotomayor - Latin History Month (02:49)
  Mehiški projekt glasbenega producenta Raula in vokalistke Pauline iz Mehike, ki združujeta cumbio, afrobeat, dancehall, merengue in drugih, ki jih povezujemo s špansko govorečo/latina diasporo in južno/srednjo ameriko. Komad je iz novega albuma Origenes in govori o vzpodbujanju zavesti o preseganju preteklosti (kolonizacije in deljenja ljudi)
 21. Katja Šulc - Gilaban gili, Rroma!le (03:07)
 22. Neprijatno Mi Je - Mali Tito (04:25)
 23. Jonquera - Jonquera At Caluire On The Rocks (05:39)
  Še eden izmed diamantov lyonske (franscoske) zasedbe BFDM. Alias nosi Guillaume Lespinasse in nadaljuje v dub obrnjeno knjižnico založbe.
 24. Počivalški - Krona stvarstva (04:51)
 25. Popotnik - Bi (03:26)
 26. Izvir - Šel je popotnik skozi atomski vek (12:02)
 27. lulica - palčki (00:56)
  Iz nove kompilacije ŠOPa Bedroom producers vol. 3 . Ambientalna producentka z domačimi palčki.
 28. Nazar - Bunker Ft Shannen (03:51)
  TB KaktusKaktus, o angolsko-belgijskem producentu: Na albumu Guerrilla torej Nazar nadaljuje po svoji orisani stilski liniji, ki jo je nakazal že z izdajo Enclave, na kateri mojstrsko manevrira med ritmi kudura in posnetki pripovedovanja vojnih zgodb svojih sorodnikov, ki so sodelovali med 27 letno angolsko državljansko vojno.
 29. Jegulja - Retarded Nation (07:05)
 30. Repetitor - Kralj ničega (02:51)
 31. Matana Roberts - Her Mighty Waters Run (04:57)
  Če je 2020 res shitty, se lahko spomnite na enega izmed najboljših albumov lanskega leta. Miha Zadnikar v TB: Četrti album iz dodekalogije oziroma začrtane 12-delne maratonske suite o rasni, rasistični in spolni in seksistični mori, mraku in mulju nas popelje v Memphis, Tennessee; izhodišče je pripoved avtoričine babice, ki je doma od tam, osnovna fabula pa nam tokrat predstavi mladenko, katere starše so linčali pripadniki ku-klux-klana.
 32. Allah-Las - Busman's Holiday (03:28)
 33. River Yarra - Toad Charmer (05:52)
 34. Ottonian - 4 THE HEARTBROKEN (05:04)
  Komad, ki se ga posluša čim bolj naglas in zraven obvezno pleše.
 35. Frau Blanka - Mit (03:33)
  Aka Kaja Janjič ljubljančanka, plesalka, rapperka,  del Šlagwerk in tudi samosvoja MCjevka
 36. Bikini Kill - For Tammy Rae (03:33)
  2020 pomeni 20 let po tem ko se je gibanje riot grrrl začelo in katerega najslavnejši bend so Bikini Girl, čeprav scena ni samo glasbena, ampak vzpodbuja kreativnost na vseh področjih.
 37. Lotic - Distribution of Care (03:48)
  Po 10 letih obstoja je včeraj prenehala delovati založba Tri Angle, ki je izdala precej pomembnih elektronskih plat zadnjega desetletja, med drugim Loticovo Power iz 2018.
 38. Lim Kim - Yo-Soul (02:57)
  Kpop ustvarjalka z udarnim mini hip hop EPjem.
 39. Vessel - Drowned In Water and Light (05:20)
 40. Gazorpazorp - Smrt u crvenom (02:50)
 41. Neon Lies - Loveless (03:16)
 42. Shunaji - uknowhat (04:00)
 43. Kamaal Williams - Salaam - Black Fokus -.mp3 ( 8:31)
 44. Christian Kroupa - Blind To The Beauty (05:36)
  Iz novega EPja Fresh Fruit, izdanega pri britanski Fruit Merchant. Poletno, preprosto in čustveno. Kroupa ni le dober producent, na RŠu vam z veseljem razdaja svoje znanje o muziki v oddaji Flash Forward. 
 45. Ana Kravanja & Samo Kutin - Srži _ Quintessences (05:19)
  V TB Maria Batelića: Pravzaprav imamo občutek, da so te skladbe nekaj živega, čuteči organizmi, s katerimi prek poslušanja komuniciramo na novi frekvenci. K temu občutku pripomoreta tako raba glasov obeh protagonistov, ki kot da spregovarjata v novem, nam še neznanem jeziku, kakor tudi spretno umeščanje zvokov živali v posamezne skladbe. Kot bi bile skladbe žive, migetajoče slike iz kakega fantazijskega romana, tiste sorte slike, ki se pod našim drobnosluhom nenehno spreminjajo in sprevračajo prvotne vtise. 
 46. DJ Python - q.e.p.d (05:58)
  Iz debitantskega albuma portugalskega producenta in didžeja, ki ga je katapultiral v elektronsko podzemlje. Danes Goran Kompoš v TB predstavlja nov album Mas Amble.
 47. Yaeji - IN THE MIRROR 거울 (04:32)
  V TB 13.4.2020

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
 • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.