Eno sredo z burekom, prosim!

Oddaja
16. 5. 2018 - 16.30

===========CASE OCUPADE ============

Jalla Jalla, ob 16.00
Kolesarske delavnice

Ambasada Rog, od 12.00-20.00
Humanitarna akcija: NABIRKA OBLEK !!!  >>>V Bosni in Hercegovini se povečuje število beguncev. Veliko se jih zadržuje v Veliki Kladuši na meji s Hrvaško, kjer naj bi bilo po neuradnih podatkih preko 400 ljudi. Čeprav je podpore lokalnega prebivalstva veliko, primanjkuje številnih stvari in sicer: 
- Brisače ;
- Spalne vreče ali/in manjše deke ;  
- Moško spodnje perilo in nogavice ;
- Moški čevlji ;
- Higienski pripomočki ;
- Moška oblačila.

Kdor lahko podari katerokoli od zgoraj omenjenih stvari naj donacijo prinese v Ambasado Rog v : sreda, med 12.00 in 20.00 - četrtek, med 12.00 in 19.00
Prosimo, da prinesete le čiste in uporabne stvari. Za vsako donacijo se zahvaljujemo.
Več o dogajanju v Bosni in Hercegovini

Rog, Živko Skvotec, ob 20.00
Rogumentary :: BURKINABÈ RISING (Iara Lee, Burkina Faso, USA, Bulgaria / 2018 / 72 min) + Skype talk with Serge Bayala (actor, production manager) and in the presence of Gabriela Babnik
About docu: Burkinabè Rising, a new documentary from Cultures of Resistance Films, showcases creative nonviolent resistance in Burkina Faso, a small, landlocked country in West Africa, Burkina Faso is home to a vibrant community of artists and engaged citizens, who provide an example of the type of political change that can be achieved when people come together. Through music, film, ecology, visual art, and architecture, the people featured in this film are carrying on the revolutionary spirit of Thomas Sankara. After assuming the presidency in 1983, Sankara was killed in a 1987 coup d’état led by his friend and close advisor Blaise Compaoré, who subsequently ruled the country as an autocrat for twenty-seven years. In October 2014, a massive popular insurrection led to his removal. Today, the spirit of resistance is mightier than ever in Burkina Faso.

[A]-nimfoshop, ob 20.00
Ogled filma: Anthropology Student Sessions : Eat Drink Man Woman (UK, 2h 4min, comedy, drama, romance,  1995)

Klub Gromka, ob 20.00
Gledališče zatiranih: ImproForum >>> Na tokratnem Zatiranju v Gromki se bomo Transformatorke in Transformatorji preizkusili v impro gledališču v formi forumskega gledališča. Ne samo intervencije, tudi tema predstave bo prišla s strani gled-igralcev in tako bomo skupaj soustvarili predstavo od začetka do konca.
Improforum je transformatorska specialiteta, nova tehnika gledališča zatiranih, ki jo razvijamo člani in članice društva, v katerem se zanimamo za delovanje gledališča zatiranih tukaj in zdaj ter kombiniranje z drugimi gledališkimi pristopi – v tem primeru z improvizacijskim gledališčem, ki ga povezujemo in postavljamo v najbolj znano in popularno tehniko gledališča zatiranih, forumsko gledališče. Impro-forumska predstava je predstava forumskega gledališča, ki temelji na improvizaciji, kar pomeni, da pred predstavo igralci nimajo nobenega v naprej predstavljenega scenarija. Scenarij predstave se oblikuje na licu mesta, glede na predloge iz občinstva. To pa predstavo popelje po v naprej neznanih poteh raziskovanja in razreševanja različnih situacij, ki jih iz življenja premikamo na oder ter dodajamo intervencije.
Djabe. 

Gala Hala, ob 21.00
Poslovilni koncert: SALONSKI >>> Preden pa se za kar nekaj časa razidejo vsak na svoj konec, se Salonski želijo posloviti od vseh nas v stilu – s Salonskim poslovilcem! Po treh letih se zasedba vrača na Letni vrt Gala hale in nas vabi na prav poseben in ekskluziven koncert. Poleg dobro znanih viž nam bodo prvič predstavili tudi nekaj čisto svežih kompozicij, ki bodo pri Klopotcu izšle letos poleti. Salonski ostajajo samosvoji in navihani. Rdeča nit njihovega zvoka je ljudsko izročilo, ki ga prepletajo z raznovrstnimi elementi countryja, komorne glasbe, tanga, sem pa tja ščepci šansona, kabareja, bluesa, doo wopa…
Vstop: 3 € 

Rog, Zelenica, od 19.00-23.00
Performans Relacije #2 (Martina Jurak in Neža Knez) :::: Relacije so poti, ki jima sledita Neža in Martina, vsakič v povezavi z drugačnim ritmom in prostorom. Vnaprej določeno risbo smeri prehodita v ritmu, ki ga narekuje preštevanje korakov. Risba postane performativna, ko se avtorici istočasno odpravita na pot, ki jo tokrat bosta projicirali v Zelenico. Nežina pot se začne od doma (Pod Turnom 4, Ljubljana) do galerije in se preslika v Martinino pot od doma (Pannierstraße 15, Berlin) v neznano. Njuni hoji bosta na dan otvoritve preko internetne povezave istočasno prisotni v galerijskem prostoru ali bolj natančno – njuna pogleda v zunanjost bosta na ogled obiskovalcem.
Avtorici ponudita >real time< vpogled v njuno performativno prakso preštevanja korakov in stika z okolico prek posnetkov kamere. Ob sledenju njunima telesoma se odprejo relacije (relacijami razlik);
Performans se začne ob 19. uri. Istočasno se začne live stream projekcija v Zelenici. Priporočamo pravočasen prihod v galerijo.

 

=========== DRUGA LJUBLJANA ==========

 

Festival Svetlobna Gverila, več lokacij
PLOŠČAD PRI CANKARJEVEM DOMU : Metka Mikuletič & Nuša Jurkovič: Vzporedni svet (Savčenko – vodstvo s kolesi, zbor ob 22.00)
GLAVNA TRŽNICA (fasada Mahrove hiše) Mojca Zlokarnik: Mesto in barva  [21.30-23.30]

Kino Šiška, Komuna, ob 20.00
Koncert: CARNIVAL YOUTH + INFECTED
>> CARNIVAL YOUTH je eden najuspešnejših baltiških bendov, Carnival Youth. V vmesnem času je indie rock trio izdal izvrstno ploščo Propeller, z njo pobasal nagradi za latvijski album leta in najboljši indie album, se na seznamu prejemnikov cenjene nagrade EBBA pridružil izvajalcem, kot so Milky Chance, Anna Calvi, Damien Rice in Dua Lipa, in začel delo na novem materialu. 
>> Ptujska peterica INFECTED je z izdelanim avtorskim nastopom zavladala tretji sezoni naše Špil lige in se tako pridružila zmagovalcem preostalih sezon Koala Voice, StillOut ter Joker Out. Pobrala je tudi lovorike na številnih drugih lokalnih tekmovanjih, ob povratku v našo Komuno pa lahko pričakujemo predstavitev svežega materiala s prihajajočega prvenca.
Predprodaja 6 €, na dan 8 €, s popustom 4.8 €

Pritličje, ob 20.00
Koordinate zvoka | Tine Grgurevic - Bowrain, Mario Babojelic (kitara, elektronika), Žiga Murko (pozavna, elektronika)
Djabe. 

Klub Daktari, Krekov trg, ob 20.00 
Koncert: ZOON POLITICON  33.3 % >>> Zoon politikon je glasbena skupina iz Podgorice (Črna Gora). Glasba je mešanica različnih podžanrov rocka, s trdim hardcore grooveom in melodičnostjo bluesa. Teksti njihovih pesmi so kratke parole, včasih jasne in surove, včasih hecne in absurdne. Kakorkoli jih tolmačimo, so provokativne in subverzivne do trhonega družbenega okolja, v katerem člani skupine živijo in ustvarjajo. Trenutno skupina ni aktivna, ker kitarist in pevec študira v Ljubljani. To je uporabil kot priložnost, da avtorske pesmi predela in preoblikuje v bolj umirjene verzije. Le-te boste lahko prvič slišali 16. maja v Daktariju, kjer bo Ilija nastopil s svojimi avtorskimi komadi.
Vstopnina: Brez vstopnine

Prulček, ob 21.00
Koncert: ROBERT JUKIČ Trio >>>  Boštjan Simon (saksofon), Nikola Matošić (kontrabas), Ratko Divjak (bobni). Boštjan Simon, rojen leta 1982, je diplomiral iz Filozofije na temo eksperimentalne glasbe in Johna Cagea, nato pa še iz jazz-saksofona na konservatoriju za glasbo v Amsterdamu. Od konca študija ustvarja v več glasbenih skupinah različnih žanrov kot so Trus, Litošt, Velkro, There Be Monsters, poleg tega pa tudi poučuje igranje saksofona. Obeta se torej žanrsko in izrazno raznolik solistični večer, kjer bo edina nezgrešljiva konstanta zvok saksofona.
Večer bo posvečen Thelonious Monku in njegovi glasbi. Letos mineva sto let od njegovega rojstva.

Osmo/za, Slovenska 54, 8. nadstropje, ob 20.00
Doza šuma >>> UMDHLEBI + RED MOON (BRGS + UMDHLEBI)
Dogodek bo posvečen predstavitvi novih izdaj obalnega noise/drone projekta UMDHLEBI, Solze zadnjega ledenika (izdano pri Zvočni prepihi, 2018) ter Molče smo gledali njegov propad (izdano pri Look Back and Laugh, 2018). Hkrati bo na dogodku potekala live obnovitev skupnega projekta Red Moon, ki sta ga v lanskem letu skupaj zakuhala BRGS in Umdhlebi.

 

========== NATE - ČAJ ============

 

Festival Pranger že sedmo leto zapored prireja natečaj Mlada kritika in nagrado Pranger - Mlada Kritika, ki je namenjen lucidnim kritičarkam in kritikom poezije z manj izkušenj.Svoj kritiški izdelek, ki naj obravnava eno izmed pesniških zbirk iz letošnjega izbora, pošljite najkasneje do 21. 5. 2018 na e-naslov  mlada.kritika@pranger.si z zadevo »Za natečaj Mlada kritika 2018«. Več o pogojih sodelovanja, žiriji, ki bo dela pregledala, nagradi in pesniškem izboru pa najdete na www.pranger.si/mlada-kritika

 

========  === KINO ============

 

Kino Gledališče Bežigrad
19.00 DEADPOOL 2 (Deadpool 2)

Kinodvor
21.00 Nikoli zares tukaj

Slovenska kinoteka
17.00 Santiagovi dnevi (Dias de Santiago)
18.30 Babica
21.00 Tomislav Gotovac Dobro se počutim

Kino Komuna
18.00 Filmske zvezde ne umirajo v Liverpoolu
20.00 Deadpool 2
21.10 Deadpool 2

 

=========  GLEDALIŠE =============

 

Ljudski dom Šentvid
18.00 Čudežni pralni stroj. Predstava za otroke

Drama, veliki oder
19.30 Sveti mož, drama

Mala drama
20.00 Krasni novi svet, drama

Nova pošta, na zemljepisnih koordinatah 46 3' 43,171'' s. z. š. in 14 30' 44,054''
20.30 Nova pošta: 6, uprizoritev

Kavarna Union
20.00 50 Odtenkov Ženske, komedija

Slovensko mladinsko gledališče
20.00 Slovenska popevka, uprizoritev

Šentjakobsko gledališče
19.30 Ne šlataj 220V. Komedija

 

======== DRUGA SLOVENIJA  ========
 

Hiša, Kranj, ob 20:00
koncert: FUTURSKI >>> “Prihodnost je v domeni synthov, vocoderjev, efektov, vesolja … Tam nekje svojo sintetično srečo išče ljubljanski kvartet, ki je septembra lani prepričal z EP prvencem “Synthetic Happiness”. V zasedbi, ki jo sestavljata dve dekleti in dva fanta, prav vsi člani igrajo synthe! Fanta poprimeta še za kitaro in bobne, poleg tega pa sta tudi vokalista. Čarobno zakamuflirani vokali, izliti v močno sintetizatorsko držo poslušalstvu pričarajo svojstveno slušateljsko ter plesno glasbeno izkušnjo.
Vstop je prost!

Hangar Bar, Izola, ob 20.00+
Koncert: MARCO MENDOZA + BLACK CAGE
V svetu glasbe in bass kitare ni veliko, kar Marco Mendoza ne bi naredil. Igral in snemal je z največjimi imeni v rock glasbi: Blue Murder, John Sykes, David Coverdale, Whitesnake, Thin Lizzy, Ted Nugent, Lynch Mob, Neal Schon, Dolores O’Riordan iz Cranberries in s svojim trenutnim bendom The Dead Daisies. Kot basist je dinamičen in živahen, igra pa lahko katerokoli zvrst od jazza, fusiona, world glasbe pa do latino ritmov in hard rocka. Izkazal se je tudi kot vokalist s solo albumi: "Live for Tomorrow" in "Casa Mendoza". Pred kratkim je izdal svoj tretji solo album "Viva La Rock". S trenutnim bendom The Dead Daisies je ravno tako posnel tri albume "Revolucion" in "Make Some Noise", live album "Live & Louder" in zadnji "Burn It Down", s katerim se bo julija predstavil tudi v Sloveniji. Black Cage je rock'n'roll band, ki ima rock vtetoviran v svoj DNA. Njihovi nastopi v živo so električni in nepozabni. Glasba polna adrenalina, s ščepcem glam rocka vas vabi, da jo poslušate v živo!

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness