KOSMATI PETEK

KOSMATI PETEK

Oddaja
20. 9. 2019 - 16.30

 

 

===============   R O G I Č   i n   M E T E  L K I Č  ==============

 

Ambasada Rog, ob 21.00
Vintage songs from Iran DJ Hamid se vrača za Ambasadino mešalko s svežim izborom perzijskih zimzelenih šlagerjev.

Jalla Jalla:
15:00 Veganski kuharski večeri. Vabljeni na brezplačen obrok in druženje!
17:00 DIY Kolesarska delavnica. Kdor maže, ta vozi!
21:00 Klubski večer : GlobaLunina močna mešanica sočnih tradicionalnih godb z vseh koncev in krajev, zabeljena s slastnimi odmerki jazza, bluesa in rocka.
23:00 Dj VladoRolado >> Sve je to p(A)nk!!! Ne gledam jst teb v kozarc, zato ne ti men v playlisto.

Klub Gromka, ob 21.00
R.A.F.A.L. razpaljotka : ASOCIAL (Swe) + JILTED (It) >> Pionirji švedskega hard cora. A MUST za fene Mob 47, Anti-Cimex, Crude S.S.!!!
ASOCIAL (Švedska) >>> Asocial so sinonim za staro klasično švedsko hc šolo. Nastali so konec 80`, izdali nekaj demo kaset in dva 7`` leta 1984 in 1986, razpadli, odigrali nekaj koncertov 1997, potem pa spet zapadli v stanje mirovanja do leta 2016. Vrnitev je požela kar nekaj euforije, prvi koncerti na Švedskem so bili razprodani. Pionirji švedskega hard cora prvič igrajo v Sloveniji!
https://www.facebook.com/AsocialAttack/
https://asocialattack.bandcamp.com/releases
JILTED (Italija) >>>Korenine JILTED segajo v konec 90ih let. Zaznamuje jih tradicionalni anarho treš punk/ hc crust, koktejl med Wretched, Impact in tipičnim japonskim kaotičnim hc melosom, ki jih povezujejo angažirana besedila. So eden od bendov, ki ne rine v ospredje, a drži zavidljivo kontinuiteto in tvorijo nepogrešljiv košček znotraj crust punk scene.
https://www.facebook.com/pages/Jilted/109592909160121?fref=ts
http://www.discogs.com/artist/844824-Jilted-2
Vstopnina: na Ljubljanski borzi se indeks KG - TOP giblje pod izhodiščno vrednostjo, trenutno je 0,16 odstotka nižje kot ob koncu včerajšnjega trgovanja. Vrednost cene vstopa je nekaj pod 6,40 € in nekaj nad 9,20 €. (19.9.2019 / 18.21 SET)

Menza pri Koritu, ob 22.00
BeGe - ASSAULT :
S.U.S. so beograjska turbojugend posadka, čigar posebnost so mornarske “uniforme”, energični live nastopi z dodatki pirotehnike in ne nazadnje tudi to, da je vodilni vokal -frontman bobnar.
https://www.deezer.com/en/album/78433962
www.youtube.com/susnroll
T.D.M. je punk-rock skupina iz Beograda. Sestavljajo jo trije prijatelji, katerim je bil že skrajni čas, da ustanovijo band, saj se že sto let družijo in ljubijo, v različnih skupinah pa igrajo že tristo let. Ker jim je glasba nuja, pa tudi terapija, so njihove pesmi hitre in energične kot so ljubezen in življenje, o katerih najpogosteje pojejo. Zato lahko rečemo, da v bistvu igrajo pristni Love-Core.
www.facebook.com/tdmlovecore
Vstopnina: 5 eur

Channel Zero, ob 23.00
Mami’s Magic Season Opening Letošnjo sezono bomo odprli z gostom, ki je del Mo:Dem Core Crew ekipe že dolgo časa – Jose Chaverri aka Massern je sukalec diskov, ki prihaja iz Costa Rice.
Vstopnina: 10€

Gala Hala, ob 23.00
VERSUS :::  SHEKUZA vs HERZOG >>> Bistro in modro morje Gala Hale nudi vsem, ki imate radi podvodni elektronski svet, več tisoč različnih priložnosti za raznorodna techno in elektro potapljanja. Če vas zanimajo glomazne ritem mašine, ostanki potopljenih modularnih sintentizatorjev zvoka ali redki podvodni jamski vocoderji, vse to lahko najdete v Gali Hali! Prijatelj z preizkušenim snorklom je vedno odlična in varna izbira.
Vstopnina: 3 € pred polnočjo, 5 € kasneje
Music policy: techno

 

===============  R E S T   O F   T H E   M E S T  ================

 

KiNO ŠIŠKA, ob 20.00
SLEAFORD MODS + Carina >>> Najmočnejša kalibra brezkitarskega punka Sleaford Mods, najbolj nabriti dvojec sodobne britanske glasbene scene, končno prihajata na prvi koncert v naši regiji! V sklopu praznovanja naše desete obletnice nam bosta poleg starejših hitičev predstavila letošnjo vrhunsko novo ploščo Eton Alive, značilno prežeto z minimalističnimi podlagami in ostrim družbenim komentarjem. Pred njima nas bo s svojo novo ploščo Nš člouk, ki bo izšla ravno na dan koncerta, ogrela kultna domača zasedba Carina.
RECENZIJA ZADNE PLATE NA ŠTUDENTU
INTERVJU Z POL SLEAFORD MODS NA ŠTUDENTU
Karte: Predprodaja 26 € na dan 28 € s popustom 20.8 €

Klub K4, ob 23.00
20 LET DROGARTA ! Z različnimi programi in projekti, predvsem na področju zmanjševanja škode zaradi uporabe drog in alkohola, so vedno tam, kjer jih mladi potrebujejo, pa naj bo to s svetovanjem, testiranjem ali prvo pomočjo. Dve desetletji obstoja bodo praznovali v kleti, v Baru v ekstravagantni in eklektični maniri, v Bazenu pa z nepopustljivo nemško disciplino.
Bazen:
Dojaja (Kvalitat)
Schrauff (Elements)
Nitz (Synaptic)
Bar:
Woo-D (GOR)
Bakto (Tetkine radosti)
Disco Durum (Kvalitat)
House Wife (DrogArt)

Orto Bar, ob 21.30
Puff Band (SLO, rock, postojnski fotri)

Prulček, ob 21.00
Yanu (Jan Tomšič)  >>>> je multiinštrumentalist in pravi mojster na področju improvizacije. S svojo dolgoletno skupino Caminoigra (albumi Ishuan, A new child, Yanu) je pustil neizbrisen pečat na slovenski glasbeni sceni. Je eden izmed prvih, ki je v Sloveniji sooblikoval glasbeni stil "World Music". Na slovenske odre se vrača z novo zasedbo, ki bo postregla s sočno melodiko in subtilno ritmiko, in zadovoljila tako ljubitelje etno glasbe kot tudi zahtevnejše jazz poslušalce.

ŠKUC, ob 21.00
Confine aperto: Miman + Martin Küchen & Samo Kutin >>> Improvizacijski trio Miman sestavljajo klarinetist in kitarist Andreas Røysum, violinist Hans Kjorstad in kontrabasist Egil Kalman. Vsi trije glasbeniki mlajše generacije so izrazito dejavni na uspešni skandinavski sceni free jazza in improvizacije.

Pritličje, ob 21.00
Celovečerec: sučeta Katcha & Pobalnika

Čin Čin, ob 20.00
MetalWitch 2. dan – Divlje Jagode >>> Vžgite motorje, gremo na Jagode na 11. MetalWitch v Tobačni! Na svoj prvi špil na vroči oder pod krošnjami prihaja legendarni bosanski heavy metal in hard rock bend, ustanovljen v Zagrebu. Divlje Jagode so glasbene ikone in eni od pionirjev jugoslovanske metalske scene. Leta 1977 je Sead Lipovača z Antoom Jankovićem, Nihadom Jusufhodžićem, Mustafom Ismailovskim in Adonisom Dokuzovićem, ustanovil bend, ki je do danes nanizal 12 albumov in kup hitov, v antologijo YU rocka pa so se najmočneje vtisnili Motori.

Klub Cankarjevega Dvoma, ob 20.00
Festival Topografije zvoka v CD priz. Christina Kubisch >>>> Christina Kubisch (1948) je nemška skladateljica, pionirka zvočnih umetnosti, performativna umetnica, profesorica in flavtistka. Njeno delo izkazuje umetniško širino, ki jo lahko označimo kot ‘sinteza umetnosti’: odkrivanje akustičnega prostora in dimenzije časa v vizualni umetnosti na eni strani ter redefiniranje odnosov med materialom in obliko na drugi. Njene skladbe so večinoma elektroakustične, pisala pa je tudi za orkestre.

 

============ SAW KLOUZE NOMATTER HAWF' AR =====================

 

TrainStation SubArt, ob 20.00
20. septembra bo Kranj odet v temo, kajti obiskala jo bosta dva odlična nemška apokaliptično mračna benda.  Prvi so Downfall of Gaia, z njimi bodo prav tako mračni in udarni Der weg einer Freiheit, nemški post black metalci, ki domujejo pri založbi Season Of Mist, so aktivni od leta 2009 in so do zdaj izdali 4 albume. Tale paket bo epsko mračen, turoben in vam bo dal misliti. Vstopnice so že na voljo!
DER WEG EINER FREIHEIT https://www.facebook.com/derwegeinerfreiheit/
DOWNFALL OF GAIA https://www.facebook.com/DownfallofGaia/
Vstopnice! 18 evrov v predprodaji, 22 evrov na dan koncerta! Predprodaja vstopnic le prek spletne prodaje Trainstation Subart!

Center mladih Koper, 20.30
Year of the Cobra (USA) + Blackoutt (SLO) + Borgonaut (ITA)
ticket: €8

 

 

 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.