Ana Lah

Aktualno-politična novica
26. 1. 2023 - 17.00

Gostja APR intervjuja je Ana Lah, novinarka Večera, ki ji poslovodstvo – kljub drugačnim zagotovilom odgovornega urednika Matije Stepišnika – ni podaljšalo zaposlitvene pogodbe za določen čas. Lah je Društvo novinarjev Slovenije leta 2021 podelilo nagrado čuvaj za izstopajoče novinarske dosežke. V obrazložitvi je porota zapisala: 

Z zgodbami o dogajanju na prašičji farmi Ljutomerčan je v sodelovanju z aktivisti javnosti odstrla pogled v izjemno krutost industrijske živinoreje. Gre za temo, pri kateri se najraje obrnemo vstran, saj je resnica skrajno neprijetna. Kljub visokemu čustvenemu potencialu zgodbe je ohranila ustrezno profesionalno distanco in dogajanje predstavila na objektiven, neaktivističen način. Soočila se je z akterji, ki jih je zgodba postavila v zelo negativno luč. In nenazadnje, njena razkritja so dobila epilog. Odzvalo se je ministrstvo za kmetijstvo in inšpekcija, ki je bila prisiljena odrediti izboljšave na sporni farmi.

Z Lah smo se pogovarjali o negotovosti ob iztekajoči se zaposlitveni pogodbi, njenem delu, prekarnosti, razmerah v časopisni hiši Večer in pomenu dostojnih pogojev novinarskega dela.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.