DEEP intervju: Tanja Fajon

Okrogla miza, intervju ali pogovor
30. 6. 2017 - 18.00

Nekatere izmed pomembnejših tem na evropskem dnevnem redu so trenutno poskus poenotenja azilne zakonodaje ter evropske integracije na Balkanu. Medtem ko so nekatere države v fazi pogajanj, druge že uradne kandidatke pa sta potencialni kandidatki tudi Bosna in Hercegovina ter Kosovo. O omenjenih temah smo se pogovarjali z evroposlanko Tanjo Fajon, parlamentarno poročevalko o predlogu za regulacijo azilnih postopkov in članico Delegacije za odnose z Bosno in Hercegovino ter Kosovom.

Na Kosovem so nedavno potekale predčasne parlamentarne volitve, ki so bile razpisane tudi zaradi nestrinjanja strank pri uresničitvi pogojev, postavljenih s strani Evropske unije. Med temi je bila ratifikacija razmejitve meje s Črno Goro in ustanovitev zveze srbskih občin. Intervju začenjamo z vprašanjem nadaljnjega postopanja EU.

Posnetek

 

Oddaja je nastala v okviru projekta DeEP – Delovanje Evropskega parlamenta, ki poteka od novembra 2016 do junija 2017 in ga podpira Evropski parlament. Podana mnenja v oddaji so mnenja avtorjev oddaje in ne odražajo mnenj Evropskega parlamenta, slednji pa tudi ne odgovarja za uporabo podanih informacij v oddaji.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.