Makedonci in njihov prav.

Oddaja
22. 8. 2012 - 12.00

V Makedoniji se v tem trenutku po vsej državi odvijajo protesti proti vnovični podražitvi električne energije in drugih energentov. Ob povprečni plači 300 evrov in 30 odstotni brezposelnosti se je makedonsko ljudstvo znašlo v revščini. Ob vseh teh dejavnikih pa oblasti po vsej državi gradijo ogromne spomenike. Ljudstvo je besno in revno; v skladu s tem permanentno raste stopnja kriminala. V zadnjem času se Makedonija omenja, kot ena glavnih evropskih tranzitnih držav s trgovino z belim blagom.

O tem in še čem smo se pogovarjali z aktivistom in profesorjem na Fakulteti za politične vede v Skopju Zdravkom Saveskim, ter z bivšim šefom Varnostno-obveščevalne službe v Skopju in profesorjem Vladimirjem Pivovarovom.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Vlada RM ni odgovorna za podrazitve elektricne energije in drugig energentov. O tem odloca Regulatorna komisija za energetiko, ki dela po mednarodnih pravilih. V ozadju je sitna politicna igra opozicije.

Profesor Vladimir Pivovarov je zelo pomenbna oseba za varnosna vprasanja katira se odnasajo na Makedonijo in dezele okoli Makedonije. Sam poslusal njegov intervju za radio STUDENT in mislim da je zelo dobro odslikal situacijo v Makedoniji, posebe kar se odnasa na vladine projekcije budzeta, njegovo nucanje za neproduktivne stvari in povezava vseg tega za varnosno obcutliva vprasanja. A njih je precej.

Zanimivo, da prof. Pivovarov in ostali aktivisti niso nicesar povedali o drugih projektih vlade, recimo, o novih delovnih mest, o ze znizanih davkov, o ze zvisanih placah in izdvojitev sredstev budzeta za socijalno pomoc, subvencije na podrocju zemljodeljstva, podpore v metalurgiji, podpore v zdravstvu...

Vlada ima vec projektov in "Skopje 2014" je en izmed projektov vlade in seveda ne pomeni samo gradba spomenikov. Projekt "Skopje 2014" je legalen, javen in transparenten in podatke o aktinostih so javno dostopne in preverljive.

Kar se tice podrazitve elektricne energije in drugih energentov, zelo dobro vemo, da ЕVN Makedonija je sestavni del grupacije ЕVN АG Avstrija. Leta 2006 je prejsna vlada prodala mak.АД ЕСМ na ЕVN АG Avstrija, samo 10% je v lasti R.Makedonije. Tako da, trenutna vlada ni odgovorna za tovrstne podrazitve kot navajajo razni aktivisti.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness