Pa menda ne ponovno Gruevski

Oddaja
14. 12. 2016 - 12.00

V tokratnem Balkan Ekspresu se sprašujemo, kako to, da je politična stranka z najdaljšo možno kratico (VMRO-DPMNE) v Makedoniji ponovno zmagala na volitvah.

Sprašujemo se tudi o tem, ali je VMRO-DPMNE zares zmagala, saj ji drugouvrščena SDSM sledi z dobro odstotno točko glasov manj, rezultati pa sploh še niso dokončni.

Zanima nas pa tudi, zakaj volilvci niso kaznovali VMRO-DPMNE in njenega vodjo Nikolo Gruevskega, ki se zadnji dve leti mukoma otepa raznoraznih škandalov.

 

Vse to in še več v oddaji, za potrebe katere smo se pogovarjali s politično analitičarko Biljano Vankovsko in Xhabirjem Derallo, predstavnikom Civila, nevladne organizacije, ki je volitve opazovala.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

eno vprašanje - tisti, ki je bil v Makedoniji prejšnje leto in je OPAZOVAL dogajanje na železnici - hm. kako veš kako solidarni so delavci v tovarnah? tisti, ki je gledal utrujene delavke iz tovarn iz juga Makedonije - kako veš, da se jim ni šlo na zborovanje? po čemu lahko objektivno gledano sklepaš, da je bil mus, da so tja šle? jih je ta opazovalec vprašal (s koliko njimi je govoril - 1?10?30?) ali je sklepal to iz svojega kulturnega gledišča slovenskega RŠ novinarja APR-a... ???
Ne rečem, da to ni OK, ampak stalno morate pre-izpraševati svojo lastno pozicijo in to kar trdite - če bi prebrali še kak tekst več, preden bi šli snemat tale monolog gor - mogoče tudi ne bi bilo slabo a ne? no, samo kot predlog seveda...
na primer vem, da v Bolgariji je solidarnost med delavci, ki so skoraj vsi (če se prav spomnim) tudi člani sindikatov - dosti velika. kako je v Makedoniji - po telefončkih ne bo šlo tega raziskovati a ne?
hahahahah
pa smo spet tam kjer smo bili že leta ... hm ... 2011?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.