BritOFF alko

Oddaja
23. 10. 2016 - 11.00
 / BritOFF

Ameriški telekomunikacijski gigant AT&T je napovedal prevzem skupine Time Warner. Če bo posel, vreden 85 milijard ameriških dolarjev odobren s strani ameriških organov za regulacijo trga, bo AT&T s tem nakupom dobil nadzor nad filmskim studiom Warner Bros. ter TV-programi HBO, CNN, TNT, Cartoon Network itd. Napoved sledi širšim trendom v ameriškem medijskem prostoru, kjer je v zadnjih letih že prišlo do prevzemom večjih medijskih ponudnikov s strani telekomunikacijskih firm.

Iraški parlament v senci ofenzive na Mosul nadaljuje z navadnim obratovanjem. Na sobotnem zasedanju je bil med drugim sprejet tudi zakon o občinah, 14. člen katerega zapoveduje prepoved prodaje, uvoza in proizvodnje alkohola. Nasprotniki prepovedi, ki uživa podporo med večinsko muslimanskimi strankami, so izrazili prepričanje, da le-ta krši pravice manjšin in so že napovedali presojo ustavnosti zakona na sodišču. 

Italijanski strokovnjak in svetovni prvak iz leta 2006 Marcello Lippi je uradno novi trener kitajske nogometne reprezentance. Reprezentančni in klubski nogomet sta na Kitajskem politični projekt v katerega je dejavno vključen predsednik Ši Džingping, ki je v preteklosti že izrazil željo in prepričanje, da bo Kitajska v bodoče svetovna nogometna velesila. Trenutno izbrani vrsti v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 sicer ne kaže dobro, pri tamkajšnji nogometni zvezi pa upajo, da bo Lippi obrnil trend. Njegova nova plača znaša 5 milijonov ameriških dolarjev na leto, dejanska vsota skupaj z ostalimi bonusi pa naj bi bila še nekoliko višja.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness