Britoff ameriškega Orwella

Aktualno-politična novica
16. 4. 2014 - 10.00
 / BritOFF

0700

New Yorška policija je razpustila podtalno enoto zadolženo za vohunjenje muslimanskih skupnosti. Enota je bila seveda ustanovljena po napadih leta 2001, člani pa so od tedaj infiltrirali muslimanske skupnosti in zbirali informacije o morebitnih grožnjah.

V ostalih sferah ameriških takoimenovanih varnostnih organov se po drugi strani udejanjajo Orwellove prognoze … NA STEROIDIH!. Zvezna policija FBI ustanavlja novo identifikacijsko bazo. Slednja bo združila do sedaj nabrane biometrične podatke, kot so prstni odtisi in DNK, s slikami posameznikov. Spornejše dejstvo je, da bo nova baza združila podatke zbrane od kriminalcev in civilov, ki so svoje podatke tekom prilik prispevali v civilno bazo - recimo ob vstopu na ameriška tla ali pri preverjanje zgodovine ob nastopu za službo. Nova baza bo združila vse možne biometrične podatke s posameznikovo sliko ter vse skupaj dodelila v kartoteko posameznika, kjer bo obenem zapisano njegovo nahajališče, status, starost, rasa in ostale podrobnosti. Končna verzije baze bo dostopna 18.000 različnim varnostnim enotam na lokalni, federalni in zvezni ravni.

Vzpodbudnejša novica prihaja iz Indije. Vrhovno sodišče je odločilo, da se lahko trans-seksualci v svojih dokumentih poleg navedbe trenutnega spola, prav tako označijo za pripadnike tretjega spola.

 

0800

Kitajski premier Xi Jinping je vojski naročil, da mora pohitreno razviti obrambne zmogljivosti v vsemiru. Odločitev sledi stremenju zahodne alianse, ki razvija ofenzivne zmožnosti v vesolju. Vedno bolj očitno se torej kaže, da so stare obljube o ne-militarizaciji vesolja propadle. Področja boja se širijo, vojna ostaja. Zaenkrat najbolj znani projekti so proti satelitske rakete, ki jih razvijajo vse velesile.

Prvi streli v novi hladni vojni so odjeknili tudi na vzhodu Ukrajine. Glede na poročila so sile kijevskih uzurpatorjev pričele posredovati na vzhodu. Incident s smrtnimi žrtvami se je odvil na letališču Kramatorsk, medtem ko so se na drugih lokacijah kijevksi napadalci obrnili nazaj, ko so spoznali, da so takoimenovani separatisti le civilisti. Po poročilih se neizvoljeni kijevski oblastniki poslužujejo treh agresivnih sil - vojske, varnostnih služb in fašističnih skupin. Prva ne želi posredovati proti civilistom, medtem ko so ostali dve skupini prešibki za posredovanje proti vedno bolj trdnemu odporu na vzhodu Ukrajine.

Ukrajinska stran trdi, da nosijo glavno zaslugo za separatizem Ruske tajne sile, po drugi strani so na spletu posnetki, kjer lokalni civilisti ustavijo tank in posadko prepričajo, da niso teroristi, temveč le zaskrbljeni sodržavljani. Dvomljiva je tudi svoboda bodočih predsedniških volitev - s strani desnih skrajnežev sta bila napadena dva predsedniška kandidata iz vzhoda. Obenem naj bi neofašisti iz Desnega sektorja zagrozili vladi, da jo bodo strmoglavili, če ne prične agresivnega posredovanja na vzhodu. Ob koncu dneva je situacija na terenu kaotična. Definitivno se vmešava Rusija, po drugi strani so Združene države amerike priznale, da je v nedeljo prišel na obisk Kijeva direktor CIE John Brennan. Čemu le?

 

0900

Na najnovejših amaterskih posnetkih sirskih upornikov se lahko, po mnenju obrambnih izvedencev, vidi ameriško protitankovsko orožje, po domače bazuke. Po eni strani lahko slednje nakazuje na direktno pomoč Amerike, po drugi strani obstaja možnost, da so ameriško orožje v roke sirskih upornikov dostavile zalivske države.

Iraške oblasti so zaprle Abu Graib, zlovešči iraški zapor kjer so ameriški vojaki dokumentirali svoje izživljanje nad ujetniki. Razlog za zaprtje je strah pred prevzemom zapora s strani sunitskih vstajniških sil.

Diplomati Združenih narodov so neuradno napovedali vsebino poročila o iranskem jedrskem programu. Iran je osiromašil polovico svojega 20 odstono obogatenega urana. Slednji še ni zadovoljil za praktično jedrsko bombo, saj se pri 20 odstotkih obogatitve za jedrsko eksplozijo potrebuje več sto kil urana. Utečena tehnologija jedrskih bomb temelječih na uranu namreč predpostavlja 85 odstotno obogatitev. Kakorkoli že, Iran se zaenkrat drži sprejetih dogovorov.

 

1000

Slava Franciji, oziroma njenemu spodnjemu domu. Sprejeli so zakon, ki prepoveduje sajenje kakršnekoli genetsko spremenjene koruze. Obenem bo zakon uporabljen tudi na vseh modificiranih vrstah, ki so in bodo dovoljene na ravni Evropske unije.

Nakupite si zalogo govedine, svinjine, kozic ter kokošjih jajc. Na svetovni ravni se cena vseh naštetih hranil vsakodnevno zvišuje na rekordne vrednosti. Razlogi niso le večja potrošnja, temveč več različnih bolezenskih epidemij. Prognoze so slabe tudi za ostalo hranilno industrijo. Vremenološka agencija Združenih narodov opozarja, da se bo v drugi polovici leta v Pacifiku odvil El Nino - vremenološki pojav vsakih dva do sedem let, ki povzroči višje temperature. Slednje za določene predele sveta pomeni suše, za druge poplave. Cena hrane se bo torej nedvomno še naprej višala.

Kadar se dvomi v medijsko neodvisnost zahoda, ki je velikokrat v tesnem prepletu s politiko, se dvomi očasno tudi neposredno potrdijo. Glavni urednik ameriškega časnika Time Richard Stengel, je zamenjal službo. Od sedaj naprej bo podsekretar za odnose z javnostjo pri ameriškem notranjem ministrstvu. Sporno? Niti ne, saj je to normalna praksa v Ameriki. Po drugi strani vrže svežo luč na odmeven Stengelov prispevek, v katerem je branil ameriško posebnost in zagovarjal nujo, da se čezlužništvo v svetu zagovarja kot zibelko svobode in delujoče demokracije.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

veš katera ptica je simbol Indije? Pav, najlepši barvasti modro vijolični pav. Vsi ga pustijo pri miru... samo pojavi se, razpre svoj rep in nihče niti ne pomisli, da bi mu kratil spanca. kdaj sem ga videla med polji. potiho je prišel in odšel.in meni se je zahihitalo.

stereoide sem pa videla v Vondelparku v Amsterdamu ja, izgleda kot plastika v jogging trenirki na vse zgodaj zjutraj. Al pa kot opasna bejba s hudo guzo k si na ušesa pristavi slušalkice v katere slišiš avtomatski repetativni odzivnik: sex
yeah man, how boring is that!čeprav to verjetno niso stereoidi? to je po mojem hormonska kontracepcija za ženske stari, k jih ne pramakne nič več, kot opeka v glavo.
ahhahahahahha
aaaa pa še to, kako izgleda tretji spol v Indiji. Videla sem jih ja, na vlakih, prišli so do mene in nikakor niso kužili, zakaj jim nisem pokazala spoštovanja. To so bili neka vmesna osebnost med moškim spolom (glas, debelost rok in kosti) in ženskim (oblačili so se kot ženske in posnemali ženske tudi). ampak kako so reagirali nanje Indijci? vsi so se jih bali, nihče jih ni nadlegoval, dajali so jim kar so pač oni zahtevali - denar.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness