Britoff Juliana Assangea in Q-Shamana

Aktualno-politična novica
Buffalo boy
7. 1. 2021 - 10.05
 / BritOFF

ob 10h

Julian assange skejta v ekvadorski ambasadi
Copyright reforma, aretacija Chelsea Manning in Juliana Assangea
 / 15. 4. 2019
Prvostopenjsko sodišče v Londonu je ustanovitelju WikiLeaksa Julianu Assangeu zavrnilo prošnjo za pogojno izpustitev iz zapora pod pogojem plačila varščine. ZDA so že vložile pritožbo na zavrnitev izročitve Assangea ZDA. Do sprejetja odločitve glede te pritožbe bo Assange zaprt v strogo varovanem zaporu Belmarsh v bližini Londona.

Sodišče je ugotovilo še, da lahko Assange v zaporu prejme vso potrebno zdravstveno oskrbo. Assange je sicer leta 2012 že prekršil branjenje s prostosti proti plačilu varščine in se med postopkom zaradi domnevnega posilstva na Švedskem zatekel na ekvadorsko veleposlaništvo. Obtožbe posilstva so bile pozneje ovržene, Assange pa je bil kljub temu aretiran zaradi kršenja pogojne izpustitve. Po njegovi aretaciji pa so ZDA vložile obtožnico zaradi objave zaupnih vojaških dokumentov, ki med drugim razkrivajo vojne zločine Združenih držav Amerike v Afganistanu in Iraku.

Začetek sodnega procesa o izročitvi Assangea Združenim državam Amerike
 / 24. 2. 2020
And now for something completely different. Tehnološki BritOFF zaključujemo z novico o suspendiranju 81.000 domen s kratico .eu, ki so jih registrirali subjekti iz Velike Britanije. Zaradi brexita so slednji ostali brez pravice do tovrstnih domen in bodo morali v treh mesecih dokazati njihovo upravičenost s prenosom domen na državljane Evropske unije ali organizacije oziroma podjetja, ki so v njej registrirani. Organizacija Eurid, ki skrbi za domene s kratico .eu, zagotavlja, da bodo vse domene, ki bodo prenesene na subjekte znotraj EU takoj spet začele delovati. Če pa lastniki domen iz Velike Britanije tega ne bodo storili v treh mesecih, torej do konca marca, jim bodo domene odvzete in bodo spet na voljo za nove naročnike.

ob 8h

Privrženci ameriškega predsednika Donalda Trumpa z Buffalo boyem na čelu so vdrli v kongres in uspešno preprečili izvršitev komunistične zarote, ki je predvidevala potrditev izida predsedniških volitev. Kongresniki, med katerimi naj bi bilo po navedbah Trumpovih podpornikov veliko infiltriranih komunistov in pedofilov, so se medtem umaknili na varno. Trump je sprva svoje podpornike nagovoril, naj gredo nad kongres, pozneje pa se je potegnil nazaj in jih pozval, naj odidejo domov. V Kapitolu je prišlo tudi do streljanja, v katerem je podlegla protestnica. Aretiranih je bilo (13) več kot 50 revolucionarjev.

Ostajamo v ZDA, a se iz Washingtona selimo v Georgio, kjer so demokrati osvojili oba sedeža na volitvah v senat. Sedeži v ameriškemu senatu so sedaj razdeljeni na polovico, 50 proti 50, a se jeziček na tehtnici nagiba proti modrim, saj lahko pri glasovanju v senatu glasuje tudi podpredsednica.

Na drugi strani Atlantskega oceana, natančneje na Severnem Irskem, pa se je zaradi brexita zataknilo pri dobavi hrane. Dobavitelji namreč niso seznanjeni z novimi birokratskimi postopki. Medtem ko so Anglija, Škotska in Wales 31. decembra zapustili carinsko območje Evropske unije, ga Severna Irska ni. Nekatere prodajne verige so zaradi pomanjkanja hrane svoje police napolnile z izdelki blagovnih znamk drugih verig, spet v drugih pa so police ostale prazne.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.