BritOFF Kadrovanja

Aktualno-politična novica
22. 7. 2017 - 11.30
 / BritOFF

Kadrovska politika v komunalnem podjetju Nigrad ustvarja napetosti med vodstvom in zaposlenimi. Nadzorni svet podjetja je namreč za novega vršilca dolžnosti direktorja imenoval Matjaža Krevlja, člana kabineta mariborskega župana Andreja Fištravca, odločitev pa so po besedah podpredsednika nadzornega sveta Igorja Muhiča sprejeli prav na priporočilo župana. Slednji je v pismu nadzornemu svetu izrazil nezaupanje v dosedanjega vršilca dolžnosti, Marka Plečka. Do nepravilnosti naj bi prišlo tudi pri samem imenovanju Krevlja, saj je bil slednji izglasovan z dvema glasovoma po tem, ko so predstavniki delavcev zapustili sejo.

Med zaposlenimi je zavrelo, ko Fištravec ni podal soglasja k imenovanju Plečka za direktorja s polnim petletnim mandatom, čeprav ga je nadzorni svet Nigrada konec maja letos izbral izmed petih kandidatov. Po besedah sindikalista Braneta Novaka so delavci s Plečkom zadovoljni, ker je izboljšal komunikacijo in poslovanje v podjetju, predvsem pa so prepričani, da je čas za stabilno poslovodstvo s polnim mandatom. Od začetka Fištravčevega županovanja leta 2013 se je v Nigradu namreč zamenjalo kar devet direktorjev, kar v sindikatu vidijo kot poglavitni razlog za slabo poslovanje podjetja. Na včerajšnjem zboru delavcev so napovedali nadaljne protestne in morebitne stavkovne akcije ter zahtevo po natančnem pregledu poslovanja podjetja tekom Fištravčevega županovanja.

Število ljudi obolelih za kolero v Jemnu bo v naslednjih mesecih najverjetneje naraslo na 600.000, je v izjavi za javnost opozorila mednarodna humanitarna organizacija Oxfam. Mednarodna zdravstvena organizacija je po izbruhu bolezni aprila letos že opozarjala, da v državi, kjer že dve leti divja vojna, ni zadostne infrastrukture in kadrov, da bi se z njim lahko uspešno spopadli. Po njihovih podatkih je domnevno okuženih že skoraj 370.000 ljudi, izmed katerih je bilo že več kot 1800 smrtnih žrtev. Prihajajoča sezona padavin bo širitev bolezni še dodatno pospešila, že po sedanjih podatkih pa gre za največji zabeležen izbruh kolere v eni državi. 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness