BritOFF kepanja

Aktualno-politična novica
Wermacht se kepa
24. 1. 2017 - 10.05
 / BritOFF

ob 10:05

Kitajsko ministrstvo za industrijo in informacijsko tehnologijo je prepovedalo upravljanje storitev virtualnih zasebnih omrežij, krajše VPN, brez dovoljenja vlade. Ta omrežja so uporabnikom omogočala, da so zaobšli Veliki kitajski požarni zid, ki običajnim uporabnikom preprečuje dostop do spletnih strani, ki jih kitajska vlada ne odobrava, bodisi zato, ker so do nje kritične, bodisi ker širijo tujo propagando. Med 1000 najpopularnejšimi spletnimi stranmi se jih na drugi strani zida nahaja kar 171, med drugim tudi Google, Facebook, Twitter, Dropbox, The Pirate Bay in The New York Times.

Propagandna infografika Velikega kitajskega požarnega zidaVirtualna zasebna omrežja uporabnikom omogočajo, da se prek interneta povežejo na omrežje, ki deluje kot lokalno omrežje. Na ta način uporabnik pridobi drug IP internetni naslov, ki pripada izstopni točki virtualnega omrežja. Kitajsko ministrstvo za industrijo in informacijsko tehnologijo je tak način brskanja po spletu označilo kot anomalijo na trgu internetnih storitev, ki potrebuje takojšno regulacijo in upravljanje. Prepoved je stopila v veljavo z včerajšnjim dnem in bo veljala do marca 2018, ko jo bodo najverjetneje podaljšali.

Poleg pregona storitev VPN je Kitajska ukinila še dve spletni strani kitajskega liberalnega think tanka in 15 drugih spletnih strani.

ob 8:05

Glasovanje o novem generalnem direktorju v programskem svetu Radiotelevizije Slovenija ni prineslo rezultatov, zato bo objavljen ponovni razpis za to funkcijo. Nobeden od treh kandidatov namreč ni zbral potrebne večinske podpore, torej 15 glasov. Za mesto so se potegovali sedanji v. d. generalnega direktorja Marko Fili, nekdanji minister za kulturo Uroš Grilc in Igor Rozman iz planske službe televizije. Sejo so svetniki po drugem glasovanju na predlog predsednika sveta Mirana Zupaniča z dvotretjinsko večino zaprli za javnost.

Donald TrumpDonald Trump je podpisal tri predsedniške ukaze. S prvim je ZDA izstopila iz Transpacifiškega partnerstva oziroma TPP. Ta prostotrgovinski sporazum so februarja lani sklenile Avstralija, Brunej, Kanada, Čile, Japonska, Malezija, Mehika, Nova Zelandija, Peru, Singapur, Vietnam in ZDA, vendar ga je do sedaj ratificirala le Japonska. Z drugim ukazom je Trump zamrznil zaposlovanje javnih uslužbencev z izjemo tistih za nacionalno varnost in vojsko. S tretjim je prepovedal ameriško pomoč tujim zdravstvenim organizacijam, če te pomagajo ženskam pri splavih ali jim te svetujejo.

Trident VB jedrski programPotem ko je v javnost pricurljala vest, da je premierka Velike Britanije Theresa May pred poslanci prikrila junija 2016 izvedeni neuspešni test medcelinske balistične rakete, se je moral pred poslanci zagovarjati še obrambni minister Združenega kraljestva Michael Fallon. V imenu varnosti domovine se je izognil odgovorom na vsa vprašanja, povezana z neuspešnim testiranjem. Opozicijski poslanci premierki očitajo, da je svoje strankarske kolege prepričala, naj izglasujejo štiridesetmilijardno nadgradnjo jedrskega arzenala Trident, ne da bi jim povedala za neuspešen poskus izstrelitve rakete.

Dresdenske mestne oblasti so prepovedale izvedbo protestnega shoda proti shodu antiislamistične skupine Pegida, ki naj bi potekal včeraj ob istem času kot shod Pegide. Urad za javni red je kot razlog za svojo odločitev navedel, da v primeru shoda "ne bi bila izključena možnost metanja snežnih kep". V preteklosti naj bi namreč ob demonstracijah že prihajalo do izbruhov kepanja.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Trump sploh ne bo tako neumen na dolgi rok pri treznjenje ameriškega gospodarstva po možnosti ..., počakajte, da se ta prah kao vele-liberalne sodrge poleže pred belo hišo, sploh te k poje karaoke *we are resistance America* po televiziji, to res pali namesto Survival resninostnega šova ja stari, višek zabave

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.