Britoff kitajsko-ameriškega trgovinskega sporazuma

Aktualno-politična novica
Zaščitimo zveri
12. 10. 2019 - 10.05
 / BritOFF

Predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump je izjavil, da je s Kitajsko dosegel delni trgovinski sporazum. Ta je tudi razlog, da so ZDA zamrznile uvedbo novih uvoznih carin v višini 250 milijard dolarjev na dobrine, uvožene s Kitajske, ki bi morale stopiti v veljavo v torek naslednji teden. V okviru dogovora naj bi Kitajska kupovala za 40–50 milijard dolarjev več ameriških kmetijskih proizvodov, državi pa sta se sporazumeli tudi glede kitajske valutne politike. Ta bo po novem bolj transparentna. V naslednji fazi bosta delegaciji poskušali doseči dogovor o intelektualni lastnini.

Ameriški zvezni sodniki v New Yorku, Kaliforniji in Washingtonu so v ločenih procesih ukazali zamrznitev Trumpove zakonodaje, ki močno otežuje pridobitev zelene karte tistim, ki bi v Združenih državah uporabljali socialne transferje, kot so Medicaid, kupone za prehrano ali stanovanjsko pomoč. Sodnik v Washingtonu je v sodbi navedel, da vlada ni podala nobenega razloga, zakaj bi morala biti pravila za podelitev dovoljenj za stalno bivanje in delo v državi spremenjena.

V Ugandi je v parlamentarno obravnavo prišel zakon, ki homoseksualni spolni odnos kaznuje s smrtno kaznijo. Prav tako kriminalizira "promocijo in rekrutacijo" v homoseksualnost. Minister za etiko in integriteto Simon Lodoko je zakon pripravil, saj po njegovih besedah homoseksualnost ni naravna pri Ugandčanih, v preteklosti pa so homoseksualci masivno rekrutirali šolsko mladino v svoje vrste.

V Nemčiji je protinacistični grafiterski babici Irmeli Mensah-Schramm sodišče prisodilo 300 evrov kazni, ker je prebarvala nacistični grafit. Sodišče je namreč razsodilo, da je s tem poškodovala lastnino.

V filipinskem mestu Maria so oblasti vse moške policiste zamenjale z ženskimi policistkami. Gre za del širšega vladnega načrta promoviranja žensk na delovnih mestih.

Danes ob 14. uri poteka na Kongresnem trgu shod za zaščito zveri. Protestniki zahtevajo preklic interventnega zakona, ki predvideva odstrel 200 medvedov in enajstih volkov.

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness