Britoff leteče obutve

Aktualno-politična novica
11. 4. 2014 - 10.00
 / BritOFF

0700

Francija bo za potrebe državnega proračuna prodala svoje stanovanje v New Yorku, kjer je do sedaj živel francoski predstavnik v Združenih narodih. Stanovanje bo prodano za 48 milijonov dolarjev, saj se nahaja v centru New Yorka, z razgledom na Park Avenue.

Probleme z dostopom do denarja imajo tudi kitajski uvozniki soje. Zaradi neodobrenih kreditov, dvoumnega poslovanja in podobne višje matematike ne morejo poplačati 500.000 ton sojinih semen iz Zdrućenih držav Amerike in Brazilije.

Katalonski predsednik je zaobljubil, da se bo še naprej trudil za referendum o odcepitvi, četudi je španski parlament odločil, da ta opcija ni na mizi. Zaposliti namerava legijo katalonskih ustavnih pravnikov, ki bodo poskušali najti podlage za ohranitev pravice do odcepive. Pomnimo, da je Katalonija zaslužna za petino španskega proračuna, kar nanese na 1.1 bilijona evrov.

 

0800

Ruski predsednik Vladimir Putin je opozoril na kritično stanje v Ukrajini. Če bodo neizvoljeni uzurpatorji iz Kijeva nadaljevali s svojim nastopom proti ukrajinskim Rusom, bo Moskva razmislila o spremembah dobave plina. Najnevarnejša možnost je zahteva po plačevanju ruskega plina vnaprej. Glede na ekonomsko stanje Ukrajine, bi slednje bilo izjemno boleče.

Po navedbah lokalne pro-ruske milice v vzhodno-ukrajinskem mestu Donetsk, naj bi v mesto prišel konglomerat nacistične stranke Desni sektor, nacionalne garde in ameriških plačancev. Namen njihovega izleta je spraznitev regionalne uprave, ki so jo zasedli pro-ruski protestniki.

Rusija planira podpis in dokončno ustanovitev Evrazijske ekonomske unije v maju. Poleg Rusije bosta k uniji pristopila še Belorusija in Kazahstan.

 

0900

Nemški tožilci iz Frankfurta so sprožili mednarodno tiralico proti angležu Faisal Zahoor Ahmadu. Slednjega bremenijo obtožbe, da je prek svojega müenchenskega podjetja za prodajo ogljičnih certifikatov, utajil davke v višini 58 milijonov evrov.

Sosednji tožilci v Franciji pa bodo preiskovali obtožbe volilne goljufije uperjene proti francoskemu tajkunu Sergeju Dassaultu. Slednji naj bi prikrojil rezultate lokalnih volitev v predmestju Corbeil-Essonnes, kjer je od leta 1995 do 2009 služil kot župan. Dassault je trenutno senator desničarske stranke, njegovo premoženje pa obsega vojaško podjetje Dassault Avionics, časopis Le Figaro, kakor tudi deleže v drugih vojaških podjetjih.

Pripadniki ruskega spodnjega doma se prav tako bavijo z tožbami. Vrhovnemu tožilcu so naložili nalogo, da razveljavi razpad Sovjetske unije in preganja vse, ki so v takratnem času dotični razpad povzročili. Med glavnimi krivci se bo pod morebitnimi preiskavami znašel tudi Mikhail Gorbačev. Logika obtožbe je izpeljana iz dejstva, da so se v referendumu iz 90-desetih sovjetski ljudje strinjali z ohranitvijo teritorialne integritete, medtem ko je vodstvo ravnalo ilegalno in dopustilo propad.

 

1000

Hillary Clinton je dokazala, da ima enakovredne sposobnosti izmikanja kot bivši predsednik Bush mlajši. Med njenim govorom v Las Vegasu je iz občinstva proti njej priletel čevelj, kateremu se je uspela izogniti.

Google bo 15. aprila na spletu v omejeni količini pričel prodajati svoj najnovejši gizmo Google Glass, torej očala z vgrajenim dostopom do spleta, prvo-osebno perspektivo za Velikega brata, ter najbolj hipsterskim načinom za snemanje amaterske pornografije. Za nakup najnovejše tehnološke muhe bo potrebno odšteti 1500 dolarjev.

Za vse uporabnike WhatsApp-a - slednjega je pred slabim mesecm za 19 milijard dolarjev kupil Facebook. Za nepoznavalce, WhatsApp je spletni servis za SMS-e, njegov glavni adut pa je bila za današnji čas redka zaobljuba k privatnosti podatkov. Rešilna bilka dotične zaobljube, pomnimo da Facebook zbira praktično vse o svojih uporabnikih, je današnje opozorilo Ameriške agencije za telekomunikacije, ki je obema podjetjema naročila, da ne spremenijo WhatsAppovih zaobljub k privatnosti.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.