Britoff najboljše Koreje

Aktualno-politična novica
7. 1. 2016 - 10.00
 / BritOFF

1005

Nemški podkancler in ekonomski minister Sigmar Gabriel je predlagal, da prične obveščevalna služba nadzirati skrajno desni grupaciji PEGIDA in Alternative für Deutschland. Idejo upravičuje z branjenjem ustave. Vse od začetka begunske krize se namreč stopnjujejo napadi na ustanove in ljudi, ki pomagajo beguncem. V 2015 je nemška policija zabeležila 817 napadov na begunska domovanja, to je kar štirikrat več kot leto prej.

Turška državna verska agencija Diyanet je zaročene pare opozorila, da v javnosti ne smejo izkazovati naklonjenosti z držanjem rok ali poljubi. Na srečo je Turčija zaenkrat še vedno sekularna država, zato fatve verskih agencij nimajo pravne moči. Predhodno je ista agencija izkazala več progresivnosti - muslimanom je odobrila uporabo toaletnega papirja, vendar le ob odsotnosti tekoče vode.

Varnostni svet Združenih narodov je obsodil najnovejši jedrski test Severne Koreje, pričakujejo se nove sankcije. Ljubljeni vodja Kim Džong Un še vedno trdi, da je njegova država razvila vodikovo bombo. Mednarodna skupnost je glede teh trditev skeptična. Nedvomno je bil zabeležen nenaraven potres kot rezultat jedrskega poskusa, nihče pa Severnokorejcem ne verjame, da je bil vzrok za to  dejansko vodikova bomba.

Avstralski arheologi so našli 4,5 milijarde let star meteorit, ki je v zemeljsko atmosfero vstopil lanskega 27. novembra. Znanstveniki so spremljali pot njegovega vstopa, ocenili področje udarca in se odpravili na lov. Po več kot enem mesecu so ga izkopali pol metra pod vodno gladino jezera Eyre (izg ear). Od prvotnih 80 kilogramov je ostalo le še 1,7 kilograma, s starostjo 4,5 milijarde let pa je najdeni kamen star toliko kot domači planet.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness