BritOFF nindž

Oddaja
5. 4. 2016 - 8.00
 / BritOFF

0805

Več kot 10 tisoč protestnikov se je zbralo pred islandskim parlamentom po objavi pricurljanih dokumentov Panama Leaks, ki premierja Sigmundurja Gunnlaugssona vpletajo v nečedne posle okoli propadlih islandskih bank. Opozicija je napovedala glasovanje o nezaupnici do konca tega tedna.

Ob uradni razglasitvi ponovne izvolitve Dennisa N’Guessa na mesto predsednika Konga je na jugu prestolnice Brazzaville prišlo do demonstracij in oboroženih napadov na varnostne organe, za katere naj bi bila odgovorna uporniška skupina, poznana kot Nindže, ki ima že več desetletno zgodovino boja proti vladavini N’Guessa.

Črnogorska opozicija je sklenila dogovor z vlado, ki ji obljublja več ministrskih stolčkov ter mesta v pomembnejših državnih organizacijah in podjetjih. Vlada Mila Đukanovića je pristala  tudi na neodvisno preiskavo o legitimnosti spornih volitev leta 2006, v zameno pa pričakuje le odstavitev predsednika parlamenta Ranka Krivokapića, nekdaj bližnjega zaveznika vladajočega DPS-a.

1005

Vodja venezuelske veje Interpola Eliecer Garcia je bil aretiran in obtožen trgovine z drogo. Po navedbah državnih tožilcev je Garcia organiziral prevoz 349-ih kilogramov kokaina v Dominikansko republiko 24. marca letos.

Težav z ilegalnimi dejavnostmi državnih ali katerih drugih uslužbencev pa nimajo v Hašemitski kraljevini Jordaniji, kjer po besedah tamkajšnjega premierja Abdullaha Ensourja v zadnjih petih letih niso zaznali niti ene govorice v zvezi s korupcijo, kaj šele, da bi dejansko ugotovili kakršnekoli kršitve na tem področju.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je vse obtožbe v zvezi s pricurljanimi dokumenti Panama Leaks, usmerjene v politični vrh Rusije, označil za “putinofobijo”. Po Peskovih besedah je glavni cilj objave ravno Vladimir Putin, za njo pa brez dvoma stojijo zahodni obveščevalci.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.