BritOFF ob kavi

Aktualno-politična novica
9. 12. 2017 - 10.15
 / BritOFF

Okrajno sodišče v Postojni je koprskega župana Borisa Popoviča obsodilo na pol leta pogojne kazni s poizkusno dobo enega leta zaradi nevestnega dela. Po prepričanju sodišča je Popović v poslih s podjetjem Kompas MTS glede nakupa kompleksa v Lazaretu občini povzročil škodo v višini 802 tisoč evrov. Toliko so znašale zamudne obresti in stroški 2,5 milijonov evrov vrednega posla, ki ga župan, kot piše v sodbi, zaradi spora z vodstvom podjetja, ni imel namena plačati.

Nekdanji gruzijski predsednik, guverner ukrajinske Odese in aktualni apatrid Miheil Saakašvili se nahaja v priporu, je potrdil ukrajinski državni tožilec Jurij Lucenko. Saakašvili, ki ga oblasti obtožujejo kriminalnega združevanja in organiziranja protestov proti prozahodni vladi, je, kot sporoča njegov odvetnik, v priporu že začel z gladovno stavko. Saakašviliju je državljanstvo podelil, dve leti pozneje pa odvzel, ukrajinski predsednik Petro Porošenko, potem, ko ga je Miša obtožil, da sam omogoča korupcijo v državi.

Krovna evropska nogometna organizacija UEFA je naložila kazen ruskemu klubu Zenitu iz Sankt Peterburga zaradi deset metrov dolgega transparenta z napisom RATKO MLADIĆ -SRBSKI HEROJ, ki so ga njegovi navijači izobesili na tekmi v Skopju proti domačinu Vardarju. Poleg plačila 10 tisoč evrov kazni, bo tako na naslednji domači evropski tekmi zaprt del stadiona Krestovski, namesto gledalcev pa bo tam transparent z napisom #EQUALGAME.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness