BritOFF penine

Oddaja
24. 7. 2016 - 12.00
 / BritOFF

Čistka v Turčiji se nadaljuje. Premier Binali Yildirim je napovedal, da bodo razpustili elitno predsedniško gardo, potem ko je bilo za sodelavanje v nedavnem poskusu državnega udara aretiranih 300 njenih pripadnikov. Predsednik Recep Tayyip Erdoğan je medtem podaljšal obdobje v katerem lahko oblasti pridržijo posameznike na 30 dni.

Prizovno sodišče v nigerijskem Lagosu je enoglasno preklicalo sodbo iz leta 2013, ki je prepovedovala nošenje hidžabov v javnih šolah istoimenske zvezne države . Do prepovedi je sicer prišlo zaradi niza samomorilskih napadov skupine Boko Haram, kjer so deklice skrile eksploziv pod tradicionalno muslimansko pokrivalo. 

V Keniji rojeni Chris Froome je še tretjič osvojil največjo kolesarsko dirko na svetu, Tour de France. Kolesar, ki od leta 2008 nastopa pod zastavo Velike Britanije je nosil rumeno majico že od osme etape dalje, zmaga pa ni bila nikoli zares ogrožena. Zeleno majico za najboljšega šprinterja je osvojil Peter Sagan, pikčasto majico za najboljšega hribolazca Rafał Majka, v kategoriji mlajših kolesarjev pa si je belo majico privozil Adam Yates.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness