britoff predvolilnega nasilja

Aktualno-politična novica
6. 1. 2015 - 9.00
 / BritOFF

Na zadnjem dnevu pred volitvami je na jugu Sri Lanke na shodu v podporo vodji opozicije Maithirpala Sirisena prišlo do streljanja. Poškodovani so bili trije ljudje. Kmalu za tem so pripadniki opozicije napadli prostore vladajoče stranke v istem mestu, o nasilju pa poročajo tudi iz drugih delov SriLanke. K sreči so danes volitve...

Napadalca ameriške narodnostni, ki sta decembra sodelovala v neuspešnem poskusu državnega udara sta se v Združenih državah že znašla pred sodnikom. Obtožnica ju bremeni kršenja zakona o nevtralnosti, kar Združene države Amerike ostro obsojajo. Zanimiv obrat za državo, ki je najverjetneje kriva za največ državnih udarov po drugi svetovni vojni.

Združene države Amerike obsojajo tudi Izrael zaradi zamrznitve sredstev, ki jih je z davki zbrala Palestinska oblast. Izrael se je za zamrznitev 127ih miljonov dolarjev odločil, ker je Palestina oddala kandidaturo za priključitev mednarodnemu sodišču za vojaške zločine v Haagu. Kdaj bo Palestina dobila nazaj denar ni znano, so pa iz State Departmenta še opozorili, da ima lahko vlaganje obtožnic v Haag vpliv na višino denarne pomoči, ki jo Amerika dodeljuje Palestini.

Patriotski Evropejci proti Islamizaciji Zahoda, krajše PEGIDA, organizira množične shode po Nemčiji. Včeraj se je v Dresdnu shoda udeležilo 18 000 domoljubov, kljub temu da je shod za rasističen označila tudi nemška premierka Angela Merkel. Se je pa zato širom Nemčije zvrstila še množica anti anti islamističnih protestov. V Berlinu so bili zavedni Nemci v manjšini in večja množica odprto-mislečih jim je preprečila pohod skozi Brandenburška vrata.  

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness