Britoff sovražnih tvitov

Aktualno-politična novica
6. 1. 2018 - 13.00
 / BritOFF

Na zimski klavzuri poslanske skupine nemške krščansko-socialne unije (CSU) so poslanci sprejeli sklop zahtev o ostrejši migrantski politiki. Med zahtevami sta se znašli krčenje storitev za prosilce za azil in standardizirana testiranja mladih beguncev, z namenom določitve njihove prave starosti.  Število beguncev bi omejili na 200.000 ljudi letno, omejili pa bi tudi postopke združevanja družin. V CSU zahtevajo tudi hitrejše in učinkovitejše vračanje prosilcev za azil v domovino. Z zahtevami konzervativnih nemških strank pa se ne strinja socialdemokratska stranka SPD, kar bi lahko otežilo oblikovanje vladne koalicije v kateri bi se združile SPD, ter konzervativni CDU in CSU.

V podjetju Twitter so se odločili, da profilov nekaterih svetovnih voditeljev ne bodo blokirali, kjub tvitom, ki spodbujajo nasilje. Zahteve po blokadi nekaterih profilov so sledile po sredinem tvitu Donalda Trumpa, v katerem je zapisal, da ima večji gumb za jedrsko orožje kot vodja Severne Koreje. Podjetje je pred slabim mesecem uvedlo učinkovitejše filtriranje sovražnega govora in spodbujanja k nasilju na spletni strani Twitterja. V podjetju so opredelili, da ukinitev profilov mednarodnih voditeljev, ki spodbujajo sovražnost ne bodo utišali, saj naj bi na ta način prekinili javni dialog, v katerem so pomembni tudi svetovni voditelji. Odločitev je že spodbuila nekaj protestov, v podjetju pa še proučujejo možnost odstranitve nekaterih najspornejših objav.

Več tisoč irancev se je podalo na ulico z slogani, “smrt Ameriki”, “smrt Izraelu” in “smrt Britaniji”. S svojim protestom iranci izrekajo podporo vladi, za proteste, ki so se pričeli prejšnji mesec pa krivijo tuje sile. Iranski tožilec Mohammad Jafar Montazeri je med drugim ameriško obveščevalno agencijo CIA in Izraelski Mossad obtožil organizacije protivladnih demonstracij, ki so privedle do 22 smrtnih žrtev in približno sto aretacij.

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

je izraelski tožilec?

- poglej raje delovanje MIROVNEGA INŠTITUTA. mislim keš jim ven iz riti gleda, vsi so jako intelektualni v glavo, pa niso zmogl skupaj spravit niti enega dobrega in korenitega projekta v Sloveniji. no, saj vemo, kdor ima polna usta - se ne bo šel preveč pretegovat. vljudno, dostojno in intelektualno argumentirano. torej poglejmo malo poblije njihove projekte: tko mal ruknimo malo na uč ta velecenjeni multiorgastični INŠTITUT:
projekti (trajajoči in pretekli ali eventualno še zanimivi):

1.DIGITALNO DRŽAVLJANSTVO
Za ustrezne odzive na družbene spremembe na področju družboslovja narašča potreba po inovacijah in rekonceptualizacijah teorij in idej. DIG-CIT se ukvarja z vprašanem politične participacije, ki se spreminja pod vplivom naraščajoče družbene kompleksnosti, vzpona informacijskih in komunikacijskih tehnologij ter konvergence medijev. Izhajamo iz teze, da proces demokratizacije državljanstva v digitalnih družbah zahteva preoblikovanje politik, ki bodo bolj spodbujale vključevanje državljanov. Digitalno državljanstvo obravnavamo kot delovanje državljanov v enakopravnih odnosih v skupnosti (polity), s poudarkom na preučevanju priložnosti in ovir online okolja in z upoštevanjem vrste okoliščin, ki določajo participacijo v (evropski) javni sferi. V obravnavi digitalnega državljanstva se poslužujemo treh teoretskih pristopov: 1. teorije državljanstva, 2. kritične teorije s področja interneta in 3. teorije pozicionalnosti in intersekcionalnosti.

http://www.mirovni-institut.si/projekti/digitalno-drzavljanstvo/

JE KDO PRED KRATKIM ČITAL KAJ NA TO TEMO? no, jaz pa sem.
tole bi bilo čist fajn a ne? če bi se topili v medu in mleku v SLO a ne? AMPAK kje pa so strukture in institucije primerne za to? a sploh ne omenjamo ljudi, ki so potrebni za to!
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/digitalna-preobrazba-slovenije/410652

NO TOLE JE PA MALO BOLJ REALISTIČNO a ne?
http://www.rtvslo.si/slovenija/pri-i-glasovanju-se-glasovi-akumulirajo-v...

NESPREJEMLJIVI DISKURZ
http://www.mirovni-institut.si/projekti/viri-metode-in-orodja-za-razumev...

pazi to! nesprejemljivi diskurz NI neumnost - ampak nesprejemljivost!!! za koga?
to je bistveno vprašanje!!!
pazi velik velik velik velik velik velik velik velik KIKS projekta:

AVTOMATIZIRAN PRISTOP poudarjajo!!!
Ker pa je žaljivi in sovražni govor z razmahom informacijsko-komunikacijskih tehnologij in računalniško posredovane komunikacije (RPK) ter s hitrostjo širjenja informacij po internetu dobil povsem novo razsežnost, za učinkovito soočanje z njim v informacijski družbi hkrati nujno potrebujemo tudi avtomatiziran pristop.

torej z drugo besedo: FIGA V ŽEPU!!!!!!!

mogoče bi šla lahko za svetovalko v tem projektu? zihr štejejo izkušnje iz prve roke.
http://www.mirovni-institut.si/projekti/impair-krepitev-procesnih-pravic...

ja ja , enkrat OSEL - nikoli več človek. in to samo zaradi enega podpisa stari moj. PODPIS šteje. babica je vedno rekla: TINTA JE VINTA. heheheheh.

FINANČNO ministrstvo je ŽE prisotno v Makedoniji z evropskimi projekti! VEM iz prve roke !!!http://www.mirovni-institut.si/projekti/reformedia-drzavljani-organizaci...

me zanima, kaj Raščan zdejle počne.
evo ga - POMURJE - a je plan naresti Pomurje smart regijo? jap. zakaj? edini konec kjer se lahko kmetijstvo razvije v precision agriculture!!!!!
http://www.mzz.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/36266866530...

check check:http://www.pazu.si

surprise surprise:
http://www.pazu.si/o-pazu/clani-po-znanstvenih-vedah/naravoslovje/

NOW WHAT IS THE FUNNY? have no idea.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness