Britoff telefonskih izterjav

Aktualno-politična novica
grozilni telefonski klic
14. 1. 2016 - 8.00
 / BritOFF

Aktualna politika ob 8:05

Švedska zunanja ministrica Margott Wallstrom je postala nezaželena oseba v Izraelu, potem ko je javno pozvala k raziskavi navedb o izvensodnih umorih Palestincev. V Izraelu namreč precej Palestincev pade pod streli Izraelcev, ki izvajajo pravico do samoobrambe. Izjava švedske ministrice bo imela tudi druge diplomatske posledice. Izrael Švedske ne bo več priznaval za posrednico v mirovnih pogajanjih s Palestino.

V Minsku je bil dosežen nov predlog o prekinitvi ognja na vzhodu Ukrajine. Tokratni naj bi obetal več, saj je bil sprejet na pobudo zaupnika ruskega predsednika Vladimirja Putina, Borisa Grizlova. Optimistični so bili tudi predstavniki Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi.

Putin med drugim sporoča tudi, da je ruskim znanstvenikom uspelo sintetizirati izredno uspešno zdravilo za ebolo. Gre za uresničitev napovedi ruskega ministrstva za zdravje, ki je lanskega oktobra napovedalo, da bodo zdravilo proizvedli v roku šestih mesecev. Zdravilo je sedaj na stopnji, ko ga je treba klinično testirati.

Mediji poročajo o novem bombnem napadu iz Turčije. Tokrat je bila tarča napada turška policijska postaja v Diyarbakirju na jugovzhodu Turčije.

Informacijska tehnologija ob 10:05

Začenjamo v Združenih državah Amerike, kjer je podjetje Rightscorp Inc skupaj s še nekaterimi veleposestniki avtorskih pravic, med katerimi so tudi Warner in hollywoodski studii, izgubilo tožbo ter pristalo na poravnavo v višini 450k dolarjev zaradi zastrašujočih avtomatskih klicev, s katerimi so od domnevnih kršiteljev avtorskega prava želeli iztržiti denar za odškodnine. Podjetje Rightscorp Inc se ukvarja s pravnim zastopstvom velikih lastnikov avtorskih pravic in z izterjavami proti piratom. Zaradi svojih agresivnih taktik so že dlje časa tarča številnih kritik.

Za direktorjem CIE Johnnon Brennanom je šef ameriških vohunov James Clapper naslednja žrtev politično motiviranega hekerskega napada. To nakazuje dejstvo, da so klice na njegovo osebno telefonsko številko med napadom preusmerili na gibanje za osvoboditev Palestine. Zloglasnost je ameriški vohun pridobil leta 2013, ko je na zaslišanju pred senatom izjavil, da Ameriška agencija za nacionalno varnost ne zbira osebnih informacij o državljanih Združenih držav Amerike.

Vzpodbudne novice prihajajo z Nizozemske. Vladni predstavniki ene največjih zagovornic nevtralnosti spleta so podali izjavo, v kateri prepoznavajo pozitivne učinke enkripcije in spodbujajo nadaljnji razvoj odprtokodnih enkripcijskih algoritmov. Hkrati so obsodili pogosto prakso držav, ki od informacijskih podjetij na svojem ozemlju zahtevajo, da jim zagotovijo stranska vrata v produkte, ki jih uporabljajo njihovi državljani.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.