BritOFF zastojev

Oddaja
2. 7. 2016 - 10.00
 / BritOFF

Predsednik vlade Miro Cerar je vodstvu Luke Koper sporočil naj stori vse potrebno, da ustavi blokado pristanišča, ki poteka že drugi dan, sicer bo odgovarjalo za nastalo škodo. Premier se zaenkrat še ni odzval povabilu na sestanek z luškimi delavci, njihove ultimate pa je označil za nesprejemljive in jim sporočil, da ne bo pristal, da bi delavci vodili državna podjetja, še manj pa državo. 

Na zasedanju Pacifiškega zavezništva, ki vključuje Mehiko, Peru, Kolumbijo in Čile, so se članice zavezale k nadaljnjemu povezovanju v smeri vzpostavljanja prostotrgovinskega območja in svobodnega gibanja ljudi. Prav tako so voditelji držav članic izrazili pripravljenost na močnejšo integracijo z južnoameriškim blokom držav bolje znanim pod kratico Mercosur ter z združenjem držav jugovzhodne Azije, ASEAN.

Mark Cavendish je zmagovalec prve etape 103. kolesarske dirke po Franciji, ki je potekala na trasi Mont Saint Michel - Utah Beach v Normandiji. Britanec z otoka Man je zmagal v ciljnem šprintu in s tem prvič oblekel rumeno majico vodilnega na francoski pentlji. Prvo dejanje letošnjega Toura sta sicer zaznamovala Alex Howes in Anthony Delaplace, ki sta bežala kar 174 kilometrov in bila ujeta šele 5 kilometrov pred ciljem.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness