Celjska bolnišnica z začasnim vodstvom

Aktualno-politična novica
28. 2. 2022 - 10.00
 / BritOFF

Pred tednom dni je na seji sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje odstopila direktorica Margareta Guček Zakošek, sicer vplivna članica stranke Konkretno, nekdaj SMC. Njena poteza je bila za člane sveta zavoda in za javnost presenetljiva, saj je svojo odstopno izjavo na seji sveta prebrala kar pod točko razno, o odstopu pa naj ne bi vnaprej nihče nič vedel.

Guček Zakošek je bila leta 2014 izvoljena za poslanko že omenjene SMC, nekaj časa pa je na gospodarskem ministrstvu zasedala položaj državne sekretarke. Za direktorico celjske bolnišnice je bila imenovana leta 2018, s funkcije pa je bila dve leti kasneje odstavljena, saj je ljubljansko višje delovno sodišče razveljavilo sklep o njenem imenovanju zaradi nepravilnosti pri poteku razpisnega postopka. Na položaj je bila ponovno imenovana lani februarja, pa še to z veliko kreativnosti, saj je vlada celo zamenjala lastne člane sveta zavoda. Domnevno je bilo ponovno imenovanje pomembno za gospodarskega ministra in predsednika stranke Konkretno Zdravka Počivalška zaradi poslov s spornimi ventilatorji, ki so bili kupljeni od podjetja Geneplanet prav v celjski bolnišnici spomladi 2020. Po odpovednem roku se Guček Zakošek, kot pravi, vrača v gospodarstvo, v katerem je delovala pred politično-direktorsko kariero. Ni nepomembno omeniti tudi, da naj bi bolnišnica po poročanju medijev leto 2021 zaključila s slabimi štirimi milijoni evrov izgube.

Za vršilko dolžnosti direktorice bolnišnice je bila na izredni seji sveta bolnišnice konec tedna imenovana pravnica Damjana Medved Arbeiter. Ta bo delo opravljala do imenovanja novega direktorja, razpis bo predvidoma objavljen v začetku marca. Na seji, na kateri je Guček Zakošek podala odstopno izjavo, pa so svetniki do 11. junija podaljšali mandat vršilca dolžnosti strokovnega direktorja Radku Komadini. Nasledil ga bo nekdanji strokovni direktor Franc Vindišar, ki je trenutno še državni sekretar na ministrstvu za zdravje Janeza Poklukarja.

Vir slike: Facebook bolnišnice

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.